ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Διαβάστε στην «Πολιτεία»: Ψάχνουν δύο τρομοκρατικά χτυπήματα

Facebook
Twitter
Στο μικροσκόπιο της τοπικής Αστυνομίας μπαίνουν δύο παλαιότερα χτυπήματα στην Πάτρα, προκειμένου να βρεθούν στοιχεία που πιθανόν να συνδέουν τους πρόσφατα συλληφθέντες με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Η κατοχή εκρηκτικής ύλης που μπορούσε ανά πάσα ώρα να πυροδοτηθεί, προβληματίζει τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών. Μπορεί μεν να παραπέμπει σε πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης, ωστόσο από μόνη της δεν είναι σε θέση να στοιχειοθετήσει ανάλογη κατηγορία, αν δεν συνδεθούν με στοιχεία οι συλληφθέντες με κάποια τρομοκρατική ενέργεια.

 

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 01 22 223249ΑΣΚΗΘΗΚΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

Μπήκε ψηλά ο πήχης αλλά η τελετή δεν ενθουσίασε

Τρία χρόνια μετά από την παύση των καρναβαλικών εκδηλώσεων λόγω της πανδημίας, ο πήχης είχε ανέβει ψηλά. Αν κριθεί όμως η επανεκκίνηση των Καρναβαλικών εκδηλώσεων από την προχθεσινή τελετή έναρξης, μάλλον η μετά-κορονοϊού εποχή για το Πατρινό Καρναβάλι δεν ενθουσίασε. Είχε κόσμο, αλλά η κριτική που ασκήθηκε ήταν σε πολλές των περιπτώσεων «σκληρή». Αντίθετα ο Δήμος ανακοίνωσε πως το Καρναβάλι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς.

Το στοίχημα του Πελετίδη

για το Καρναβάλι της Πάτρας

Ο Κ. Πελετίδης ποντάρει στο πρώτο στοίχημα ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου και το οποίο δεν είναι άλλο… από το Καρναβάλι. Ο Covid-19 και ο τρίχρονος αποκλεισμός από μεγάλες καρναβαλικές εκδηλώσεις έχει ανοίξει τόσο πολύ την «καρναβαλική όρεξη» Πατρινών και επισκεπτών που φέτος αναμένεται να σπάσουν όλα τα ρεκόρ προσελεύσεων.

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 01 22 223249«Να προσέξουμε

το Έλος της Αγυιάς»

Οδοιπορικό της «Πολιτείας» στο πάρκο του Έλους της Αγυιάς. «Πρέπει να το προσέξουμε», λένε οι Πατρινοί. Φωτογραφίες και δηλώσεις.

ΠΑΤΡΙΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ

ΤΟ «ΦΙΛΕΤΟ» ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ

Μία εταιρεία από την Πάτρα η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή εδώ και 76 χρόνια, αγοράζει το «φιλέτο» του εργοταξίου της Γέφυρας στο Αντίρριο. Η Παύλος Ν. Πέττας ΑΒΕΕ είναι αυτή που αναδείχθηκε πρώτος επιλέξιμος επενδυτής.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΕΤΑΣ

Στην κορυφή της Ευρώπης

ο Πατρινός καθηγητής

Από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στην πρώτη δεκάδα των λαμπρότερων επιστημόνων της Ευρώπης ο καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας. Ο ίδιος παραμένει σεμνός και μοιράζεται την επιτυχία με την ομάδα του.

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 01 22 223249ΗΡΑΚΛΗΣ ΡΟΥΠΑΣ

Πώς θα μπει «φρένο»

στις τιμές των ενοικίων

Ο Αχαιός οικονομολόγος Ηρακλής Ρούπας εξηγεί πώς το Κράτος έχει τον τρόπο να «φρενάρει» τα τσουχτερά ενοίκια. Ποιες λύσεις προτείνει.

Σάλος με την αποκάλυψη

Σάλο προκάλεσε η αποκάλυψη της «Πολιτείας» για τον Πατρινό επιχειρηματία που «άρπαξε» τα δώρα των Χριστουγέννων από εργαζόμενους της επιχείρησής του. Έντονο το ενδιαφέρον κομμάτων και άμεση παρέμβαση του ΣΕΠΕ στην ΓΣΕΕ. Υπενθυμίζεται πως ο καταγγελλόμενος είχε παρακρατήσει τις χρεωστικές κάρτες των εργαζόμενων για να… διευκολυνθεί.

Ο Δήμος ξεμένει

από προσωπικό

Οι συνταξιοδοτήσεις αποτελούν τον μόνιμο «βραχνά» για τον Δήμο Πατρέων. Μέσα σε μία δεκαετία αποχώρησαν 532 εργαζόμενοι και το προσωπικό μειώθηκε κατά 36,2%.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top