ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Διαβάστε στην «Πολιτεία»: Στο δρόμο χωρίς στέγη και επιστροφή

Facebook
Twitter
Δυστυχώς συμβαίνει δίπλα μας. Άστεγοι που έχουν κάνει δωμάτιό τους το παγκάκι, άνθρωποι που βλέπουν για ταβάνι τα αστέρια.

Η «Πολιτεία» τους βρήκε και μάλιστα στο κέντρο της Πάτρας. Η 60χρονη γυναίκα της πλατείας Όλγας, που το μόνο που ζητάει είναι λίγο φαγητό για τη γάτα της, καθαρίζοντας καθημερινά ολόκληρο το πεδίο που εξυπηρετεί την παραμονή της.

Το ίδιο και ο άστεγος της Ρήγα Φεραίου που λέει; ποιος θα σε πάρει για δουλειά όταν είσαι άστεγος; Και καταλήγει: αυτός είναι δρόμος χωρίς επιστροφή.

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 01 21 224507

Η «Πολιτεία» παρουσιάζει

τον νέο σταθμό των ΚΤΕΛ

Αυτός είναι ο νέος υπερσύγχρονος σταθμός των ΚΤΕΛ Αχαΐας. Φωτορεπορτάζ της «Πολιτείας» από τις νέες εγκαταστάσεις που θα αποτελέσουν από τον Ιούλιο το κέντρο της μεγάλης διερχόμενης επιβατικής κίνησης. Προβλέπονται εστιατόρια, καφετέριες ακόμη και συνεδριακός χώρος.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Έχασε τη ζωή του σε ένα απίστευτο τροχαίο

Ο 30χρονος Γιώργος Δημητρόπουλος είναι ο νεκρός από το σοκαριστικό τροχαίο που σημειώθηκε στην Ελευθερίου Βενιζέλου το μεσημέρι. Το άτυχο παλικάρι διέμενε στην περιοχή του Ψαροφαΐου.

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 01 21 224507

Το Καρναβάλι ήρθε πάλι

Το Πατρινό καρναβάλι ξεκίνησε και επίσημα. Η Πάτρα μπήκε από το βράδυ του Σαββάτου σε ρυθμούς Αποκριάς με χιλιάδες πολίτες να ανταποκρίνονται στο καρναβαλικό κάλεσμα και πολλούς καρναβαλιστές να ξεκινούν από το πρωί της ίδιας ημέρας να γιορτάζουν στο κέντρο της Πάτρας.

Ο καιρός δεν τα χάλασε, παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις και το πρόγραμμα «έτρεξε» κανονικά.

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Στο «κάδρο» και η τοκογλυφία

Η Αστυνομία δεν έχει σταματήσει τις έρευνες στο Μεσολόγγι θεωρώντας ότι η υπόθεση είναι πολύπλοκη. Και ίσως από αυτήν αναδειχθεί άλλη μία που έχει σχέση με τοκογλυφίες και άλλες παράνομες πράξεις.

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 01 21 224507ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Σύζυγοι που έγιναν Ταξίαρχοι και Διευθυντές σε δύο Νομούς!

Γιώργος Σωτηρόπουλος και Ιωάννα Παναγοπούλου. Οι σύζυγοι και αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας στην Πάτρα, προήχθησαν στον βαθμό του Ταξιάρχου και ανέλαβαν τα ηνία σε δύο Νομούς. Ο πρώτος στην Ηλεία (όπου υπηρετεί από πέρυσι) και η σύζυγός του στην Κορινθία

ΑΠΟΛΟΓΙΑ

Οι εννέα ημέρες της Ρούλας

«Η απολογία της κατηγορούμενης ήταν η κορωνίδα αυτής της δίκης, γιατί όταν μίλησε, αυτά που είπε, επηρέασαν τα πάντα και όλους». Αυτά ήταν τα λόγια της Εισαγγελέως της έδρας στην ολοκλήρωση της απολογίας της Ρούλας Πισπιρίγκου, την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου.

ΕΛ.ΑΣ.

Τα πάνω ήρθαν κάτω

Οι αλλαγές στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας για τις οποίες είχε προϊδεάσει τους αναγνώστες η «Πολιτεία», φέρνουν εκτός από να νέα πρόσωπα, καινούργιες αντιλήψεις και φιλοσοφία απέναντι στις νέες προκλήσεις. Ασφαλώς το πρόσωπο που αποτέλεσε την μεγάλη είδηση για την Πάτρα, ήταν ο Γιώργος Μιχαλόπουλος

Μπαίνει τάξη στα τραπεζοκαθίσματα

 

Η  δημοτική αρχή αποφασίζει να βάλει τάξη στο θέμα των τραπεζοκαθισμάτων. Ειδικά στην Τριών Ναυάρχων, αλλά και σε ορισμένα σημεία της Ρήγα Φεραίου, στην Πλ. Όλγας και την Ηφαίστου.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΟΛΥΚΡΕΤΗΣ

Αγωνιστής για την αιμοδοσία

ακόμη και στα ογδόντα

Ετοιμάζεται το βιβλίο του συμπολίτη μας που ταύτισε τη ζωή του με την προσφορά και την εθελοντική αιμοδοσία. Η ενασχόλησή του μετά από μία εκλογική αποτυχία στις δημοτικές εκλογές της Πάτρας.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ

Γιατρός, ποιητής αλλά

και μαραθωνοδρόμος…

Ρεπορτάζ της «Πολιτείας» βασισμένο στις μαρτυρίες και τα στοιχεία των φίλων του γνωστού γιατρού. Πώς ασχολήθηκε με την ποίηση στη διάρκεια της πανδημίας.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top