ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Διαβάστε στην «Πολιτεία»: Τα μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ. στα οδοφράγματα

Facebook
Twitter
Η Αχαΐα ήταν από τις περιοχές της Ελλάδας που παρότι έχει μεγάλο πληθυσμό ρομά, οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου από πυρά αστυνομικού, ήσαν περιορισμένες. Ποιο ήταν το σχέδιο της Αστυνομίας και πώς κάθε φορά που επιδιώχθηκε αποκλεισμός του Εθνικού οδικού δικτύου, είτε απετράπη, είτε έληξε σε λίγα λεπτά.

Η «διαβολοβδομάδα» για τις τοπικές Αστυνομικές Αρχές και τα μέτρα που θα εξακολουθήσουν, μέχρι την απόφαση για την τύχη του αστυνομικού που κατηγορείται.

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Πολιτικός

«σεισμός»

με Καϊλή

Αντιμέτωπη με βαρύτατες κατηγορίες βρίσκεται η Εύα Καϊλή, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στους τέσσερις που συνελήφθησαν στο πλαίσιο των ερευνών για υπόθεση διαφθοράς που αφορά σε δωροδοκία από το Κατάρ. Στους συλληφθέντες περιλαμβάνεται και ο σύζυγός της, ενώ ελεύθερος αφέθηκε ο πατέρας της.

Στιγμιότυπο οθόνης 2022 12 11 232042ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΖΟΣ

Η Εύα Καϊλή είχε «κοπεί»

από καιρό στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην «Πολιτεία» για την υπόθεση Καϊλή: «Είχαμε από καιρό αποφασίσει να μην είναι ξανά υποψήφια. Τι λέει για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και για την επόμενη ημέρα των εκλογών.

ΠΑΤΡΑ: ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΜΕΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΝΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πότε ο αστυνομικός «τραβάει» σκανδάλη;

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας απαντά στην «Πολιτεία» σχετικά με το κρίσιμο ερώτημα των ημερών: μπορεί και πότε ο αστυνομικός να χρησιμοποιήσει το Υπηρεσιακό του όπλο εν ώρα Υπηρεσίας; Εκφοβισμός ή εξουδετέρωση οι δύο προϋποθέσεις, για τις οποίες όμως συντρέχουν άλλες προϋποθέσεις πριν την τελική απόφαση.

Στιγμιότυπο οθόνης 2022 12 11 232042Η πανδημία

έγινε «κόφτης»

Πώς ο κορονοϊός «έκοψε» την κατασκευή μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων. Αποτέλεσμα να υπάρχουν πελάτες αλλά να μην υπάρχουν οχήματα. «Η παραλαβή τους διαρκεί ακόμη και οκτώ μήνες», δηλώνει ο Ανδρέας Λάζαρης.

Ανάπλαση: Μετά την Άνω

έρχεται η σειρά της Κάτω Πόλης

Πέφτουν οι υπογραφές για το έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Πάτρας. «Σε συνδυασμό με το ανάλογο έργο στην Άνω Πόλη, θα σηματοδοτήσει την αλλαγή σελίδας για την Πάτρα», λέει στην «Πολιτεία» ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς.

Η «ντρίπλα» του

σουπερ μάρκετ

Ψαροφάι: Η ιδιοκτησία κατάφερε προσωρινά να ξεπεράσει τη «σφράγιση» του καταστήματος με προσφυγή στα Διοικητικά Δικαστήρια. Η βεβαίωση που προσκόμισε.

Στιγμιότυπο οθόνης 2022 12 11 232042ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Όταν η Πάτρα ήταν

βασίλισσα του σινεμά

Μέχρι τις αρχές του 1990 η βόλτα στα σινεμά ήταν ενταγμένη στις καθημερινές συνήθειες των Πατρινών. Μία ιστορική αναδρομή στα θερινά και χειμερινά σινεμά της πόλης. Και οι δύσκολοι καιροί για το «πανί».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ-ΞΑΝΘΗ

Η ευτυχισμένη γιαγιά

πήρε πτυχίο στα 60

Παράδειγμα προς μίμηση η δίψα της για μάθηση. Η Παναγιώτα Γεωργοπούλου-Ξάνθη, μητέρα τριών αγοριών και γιαγιά δύο κοριτσιών εργάζεται ως σχολική καθαρίστρια, δουλεύει από τα 14 της χρόνια και στα 60 πήρε το πτυχίο της στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Συνέντευξη στην «Πολιτεία».

Ι. ΚΑΛΑΒΡΟΥΖΙΩΤΗΣ

Διεθνές

προφίλ

για το ΕΑΠ

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο καταλαμβάνει ήδη αρκετά υψηλή θέση στην διεθνή κατάταξη. Σε μία εκ βαθέων συνέντευξή του στην «Πολιτεία ο νέος πρόεδρός του Ι. Καλαβρουζιώτης περιγράφει τους στόχους και τις προοπτικές του Ιδρύματος, υπογραμμίζοντας δύο άξονες: το διεθνές προφίλ του και τη σχέση του με την τοπική κοινωνία. Βασική προτεραιότητα η ολοκλήρωση των διαδικασιών για την πλήρη αυτονόμησή του.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top