ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Διαβάστε στην «Πολιτεία»: Τι αλλάζει για την Αχαΐα στη δεύτερη κάλπη

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 05 28 221330
Το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου βρίσκεται από την περασμένη εβδομάδα στο μικροσκόπιο των κομματικών επιτελείων του Νομού. Το γεγονός πως για πρώτη φορά μετά το 1977 η Νέα Δημοκρατία παίρνει καθαρά την πρώτη θέση, δημιουργεί νέα δεδομένα και πρωτόγνωρη πολιτική δυναμική για το πρώτο κόμμα. Ωστόσο η δεύτερη κάλπη της ενισχυμένης αναλογικής βάζει κανόνες που δεν ίσχυαν την προπερασμένη Κυριακή. Κανόνες που ίσως εξελιχθούν σε «παγίδες» είτε για τα μεγάλα είτε για τα μικρά κόμματα που διεκδικούν την είσοδό τους στην Βουλή. Οι εκλογικές μετακινήσεις, οι σταυροί, οι εκλεγμένοι (και μη) που αγωνιούν και οι εκπλήξεις της κάλπης.

Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΠΑΤΡΑ, ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ, Δ. ΑΧΑΪΑ

Η εθνική κάλπη, «ανακατεύει»

τις δημοτικές εκλογές

Τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου, «ανακατεύουν την τράπουλα» και των αυτοδιοικητικών εκλογών της Πάτρας. Μπορεί ο Οκτώβριος να είναι μακριά και να μεσολαβεί σε μερικές εβδομάδες η δεύτερη κάλπη του Ιουνίου, ωστόσο η πρωτιά της ΝΔ στον Δήμο Πατρέων δημιουργεί νέες δυναμικές και αλλάζει τους σχεδιασμούς των υποψηφίων Δημάρχων. Τι γίνεται σε Δυτική Αχαΐα και Αιγιάλεια.

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 05 28 221330

ΑΛΕΠΟΥ

Δεν πήγε «παζάρι» αλλά Καστελόκαμπο

Κυκλοφορεί στο δασάκι στις Δάφνες του Καστελοκάμπου εκεί που ο Δήμος δημιουργεί ένα ακόμη πάρκο. Το ζώο είναι σχεδόν σκελετωμένο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ

«Άγρυπνο μάτι» τσακώνει απατεώνες

Μηχανισμός που λειτουργεί σε όλο το 24ωρο, μπλοκάρει οποιαδήποτε ύποπτη συναλλαγή από λογαριασμούς. Το δίχτυ προστασίας των Τραπεζών προστατεύει τους καταθέτες που πέφτουν θύματα απατεώνων. Πώς διασώθηκαν τα χρήματα πατρινής που οι επιτήδειοι προσπάθησαν να της αρπάξουν 37.000 ευρώ.

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 05 28 221330Κάνναβη μαζί

με τσίχλες και τσιγάρα

Ραγδαία αύξηση της ζήτησης καπνικών προϊόντων κάνναβης στα περίπτερα. Τα ζητούν ως επί το πλείστον οι έφηβοι. Τι λένε οι ειδικοί για ενδεχόμενο κίνδυνο.

Τα POS γίνονται «ένα»

με τις ταμειακές μηχανές

Από τον Ιούνιο 400.000 επιχειρήσεις με τζίρο κάτω των 100.000 ευρώ θα πρέπει να συνδέσουν τα POS με τις ταμειακές μηχανές τους. Τον Ιούλιο θα πρέπει να το κάνουν και οι υπόλοιπες και μέχρι το τέλος του χρόνου τα καταστήματα εστίασης.

Πελετίδης: «Να προχωρήσουν

άμεσα οι ανασκαφές»

Να προχωρήσουν οι ανασκαφές για τα αρχαία που εντοπίστηκαν στο έργο ανάπλασης στην Άνω Πόλη, ζητά ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης. Ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 05 28 221330ΠΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ

Η 7ΗΜΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

ΤΟΥ Κ.Υ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

Η «Πολιτεία» είχε γράψει από την καρναβαλική περίοδο πως η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Βορείου Τομέα στην Πάτρα που λειτούργησε το τελευταίο Σαββατοκύριακο για την υποδοχή περιστατικών, αποτελούσε στην ουσία σχέδιο για την μόνιμη εφαρμογή του μέτρου. Έτσι λοιπόν η 6η ΥΠΕ επεκτείνει τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας και τα Σαββατοκύριακα.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΪΒΑΛΗΣ

«Η εθνική κάλπη δεν

επηρεάζει τις Δημοτικές εκλογές»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων μιλάει στην «Πολιτεία» και υπογραμμίζει πως οι εθνικές εκλογές επηρεάζουν το αποτέλεσμα στις Περιφέρειες και όχι στους Δήμους. «Η δική μας παράταξη θα είναι ευρεία, χωρίς ταμπέλες και θα το δείτε στο ψηφοδέλτιο», αναφέρει.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΤΡΩΤΣΟΥ

Η νεαρή από τη Ναύπακτο

που σηκώνει πολλά κιλά

Απέκτησε την επαφή της με την Πάτρα από τότε που ξεκίνησε να σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο της πόλης. Μεγάλη η επιτυχία της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δυναμικού Τριάθλου.

 

You may also like

Comments are closed.