Διαβάστε στην «Πολιτεία»: Το Plan B για τη Μαιζώνος αν δεν τελειώσουν έγκαιρα τα έργα

Facebook
Twitter
protoselido

Η εκκίνηση των έργων πεζοδρόμησης της Μαιζώνος είναι γεγονός ότι έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο για τις κυκλοφοριακές επιπτώσεις όσο και για τον επιχειρηματικό κόσμο του ιστορικού κέντρου της Πάτρας. Η Δημοτική Αρχή παρακολουθεί  και εστιάζει κυρίως στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων ολοκλήρωσης του έργου. Ωστόσο, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Π. Μελά υπάρχει και το Plan B σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα την περίοδο των Χριστουγέννων.

 

Ο ματωμένος Τραμπ φέρνει τα πάνω κάτω στις ΗΠΑ

Η απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ συγκλόνισε τον κόσμο. Νεκρός ο ρεπουμπλικανός δράστης που πυροβολώντας σκότωσε έναν παρευρισκόμενο και τραυμάτισε άλλους δύο. Η επόμενη μέρα στις ΗΠΑ, μετά το αρχικό μούδιασμα.

protoselido

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΑΪΚΟ

Το «πλωτό» δάσος με τις ανεμογεννήτριες προβληματίζει

Ο Πατραϊκός περιλαμβάνεται στην πρώτη φάση του έργου των υπεράκτιων αιολικών πάρκων. Και ενώ έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον από κολοσσούς, δεν υπάρχει καμία μελέτη ή σχέδιο χωροθέτησης μέχρι στιγμής. Επίσης μπαίνουν ερωτήματα κατά πόσο το έργο είναι απαιτούμενο και κυρίως το κατά πόσο θα επιβαρύνει την περιοχή ως ένα «εφιαλτικό σενάριο».

 

ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ

Η (νέα) γυναικοκτονία που «σήκωσε» στο πόδι την ΕΛ.ΑΣ.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου η Αστυνομία ξεσηκώθηκε. Αφορμή η νέα γυναικοκτονία 36χρονης στην Αμφιλογία συν το γεγονός ότι ο δράστης είχε μηνυθεί λίγες ημέρες πριν από τη σύζυγο του αλλά δεν συνελήφθη. Τι απάντησε το Αρχηγείο.

 

ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ

Το κυνήγι για εμπρηστές και τα ακαθάριστα οικόπεδα

Δύο τα μεγάλα ζητούμενα μετά τη μεγάλη φωτιά στο Γηροκομειό. Πρώτον οι προσπάθειες των Αρχών να εντοπίσουν αν η εκκίνησή της οφείλεται σε ανθρώπινο χέρι, ή από άλλο ατύχημα. Δεύτερον το μείζον ζήτημα των ακαθάριστων οικοπέδων που απασχολεί όχι μόνο την περιοχή, αλλά και ολόκληρη την πόλη. Αναλυτικό φωτορεπορτάζ της «Πολιτείας».

protoselido

ΠΑΤΡΑ

Γιατί δεν μετακόμισε ακόμη η ΔΕΥΑΠ;

Η μετεγκατάστασή της μετατίθεται για το Φθινόπωρο. Ποιες είναι οι πρόσθετες ενέργειες που κρίθηκαν επιβεβλημένες για τη λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης στο πρώην κτίριο της Αχαϊκής Τράπεζας.

 

Το «περίμενε» στις στάσεις των λεωφορείων της Πάτρας

Το κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί στο Κέντρο της Πάτρας ιδιαίτερα μετά την εκκίνηση των έργων της Μαιζώνος, αλλά και η άναρχη στάθμευση-διπλοστάθμευση προκαλούν σημαντικές καθυστερήσεις στην Αστική Συγκοινωνία, την οποία φυσικά «πληρώνουν» οι πολίτες.

 

«Χρυσάφι» από τις αγοραπωλησίες λιρών και ασημικών

Στο κυνήγι έχουν βγει όσοι έχουν τη δυνατότητα να μετατρέψουν τα χρήματά τους σε ευρώ. Βρίσκουν αρκετές ευκαιρίες από ανθρώπους που ξεπουλούν λόγω οικονομικών δυσκολιών.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΥ

Η Κεντροαριστερά θέλει

συγκρότηση μετωπικού σχήματος

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας εκφράζει την άποψη πως το μέλλον της κεντροαριστεράς πρέπει να εδράζεται σε πολιτικό περιεχόμενο και όχι να διέπεται από την φιλοσοφία διαχειριστών της εξουσίας.

protoselido

ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΥΠΕ

Από το Νόμο Κεραμέως στην συζητούμενη διαδικασία των επιλογών

Το πρώτο κρας τεστ του εμβληματικού για την Κυβέρνηση Νόμου Κεραμέως «σκοντάφτει» σε ψιθύρους, συζητήσεις αλλά και ουσία. Η διαδικασία επιλογής διοικητών και υποδιοικητών στις ΥΠΕ της χώρας, δημιουργεί ερωτηματικά για το αξιόμαχο των επιλογών σε ένα χώρο που απαιτεί 24ωρη ετοιμότητα.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top