ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Διαβεβαιώσεις Α. Γεωργιάδη για νέο πακέτο στήριξης στους εμπορικούς συλλόγους της Πελοποννήσου

Facebook
Twitter
Μέσω τηλεδιάσκεψης συζήτησαν σήμερα, Πέμπτη 18 Μαρτίου, ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαγενάς και μέλη του προεδρείου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.), με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, οι καταστροφικές συνέπειες του Covid-19 στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την «επόμενη μέρα» όταν ανοίξει οριστικά το λιανεμπόριο. Είναι αναγκαίο να διασφαλιστεί ότι στην αγορά θα υπάρξει ρευστότητα, η οποία θα φτάσει στα χέρια όσων πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Υπενθυμίζεται, ότι όλο το προηγούμενο διάστημα η Ο.Ε.ΕΣ.Π. στάθηκε δίπλα στις επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες προσφέροντας έγκυρη ενημέρωση, ενώ παράλληλα έχει επισημάνει στα κυβερνητικά στελέχη ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και των 10 νομών που εκπροσωπεί στις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, έχουν φτάσει σε αδιέξοδο και χρειάζονται ουσιαστικά μέτρα για να μπορέσουν να επανέλθουν το συντομότερο δυνατόν, χωρίς πολλές παράπλευρες απώλειες, σε μια κανονικότητα.

Ο Υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι δεν θα αφήσει τον κλάδο μας αβοήθητο και σύντομα θα υπάρξει νέο πακέτο στήριξης. Ο Γενικός Γραμματέας από την πλευρά του κατέγραψε τα ζητήματα που ενσκήπτουν και μας τόνισε ότι όλοι ασπάζονται τις αγωνίες μας και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να είναι όσο πιο μικρή γίνεται η επίπτωση της πανδημίας στις επιχειρήσεις και την οικονομία. Ακόμα απάντησε σε ερωτήματα που τέθηκαν όσον αφορά τις επιταγές, την πρακτική των τραπεζών μέσα στην πανδημία, τα προγράμματα επιδότησης των Περιφερειών, το πρόγραμμα e- Λιανικό, την συνέχιση επιδότησης ενοικίου και αφού επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο, την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές στις περιοχές κάτω των 5.000 κατοίκων, την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων και άλλα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του. 

Η συζήτηση έγινε σε εξαιρετικά καλό κλίμα και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να διατηρήσουν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με σκοπό την καλύτερη αντιμετώπιση της ύφεσης που έχει προκύψει στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.  

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top