ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Διεθνείς επικρίσεις για την κυβέρνηση των Ταλιμπάν

Facebook
Twitter
Ψυχρότητα, ανησυχία και επικρίσεις εισέπραξε από τη διεθνή κοινότητα η ηγεσία των Ταλιμπάν, ύστερα από τη δημοσιοποίηση των προσώπων που θα αναλάβουν τα βασικά κυβερνητικά αξιώματα, στα οποία δεν περιλαμβάνεται καμία γυναίκα και κανένας εκπρόσωπος μειονοτήτων ή αντιπολιτευτικών ρευμάτων.

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε «ανησυχία» για το γεγονός ότι η προσωρινή κυβέρνηση που ανακοινώθηκε στην Καμπούλ «αποτελείται αποκλειστικά από μέλη των Ταλιμπάν ή στενούς συμμάχους τους και καμία γυναίκα. Είμαστε επίσης ανήσυχοι για τους δεσμούς και το ιστορικό ορισμένων από τα πρόσωπα αυτά», δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος, προσθέτοντας: «Πάντως, θα κρίνουμε τους Ταλιμπάν από τις πράξεις τους».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Πέτερ Στάνο, ενώ ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας δήλωσε ότι η ανακοίνωση της κυβέρνησης των Ταλιμπάν και η καταστολή διαδηλώσεων και δημοσιογράφων στην Καμπούλ «δεν δικαιολογούν αισιοδοξία» για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν. Χθες, ο Χάικο Μάας συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό του Αντονι Μπλίνκεν στην αμερικανική αεροπορική βάση Ραμστάιν, στη Γερμανία, όπου φιλοξενούνται προσωρινά δεκάδες παιδιά από το Αφγανιστάν, περιμένοντας τους γονείς τους.

Στη συνέχεια, οι δύο διηύθυναν τηλεδιάσκεψη υπουργών Εξωτερικών 20 χωρών για την από κοινού αντιμετώπιση της αφγανικής κρίσης. Στο Πεκίνο, εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών κάλεσε τους Ταλιμπάν «να ακούσουν με ευρύ πνεύμα ανθρώπους όλων των φυλών και φατριών για να ανταποκριθούν στους πόθους του λαού τους και τις προσδοκίες της διεθνούς κοινότητας». Πάντως, ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι τόνισε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν το βασικό μερίδιο ευθύνης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στο Αφγανιστάν. Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν για τρίτη ημέρα οι διαδηλώσεις κατά του νέου καθεστώτος στην Καμπούλ και σε άλλες πόλεις, με ομάδες γυναικών να καταγγέλλουν με συνθήματα το γεγονός ότι δεν περιλαμβάνεται καμία γυναίκα στη νέα κυβέρνηση. Αργά την Τρίτη, ο ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν, Χαϊμπατουλάχ Αχουντζάντα, δήλωσε ότι οι νέες Αρχές θα εφαρμόσουν τον ισλαμικό νόμο (σαρία), ενώ το βράδυ της Τετάρτης το νέο υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως θα απαγορεύσει τις διαδηλώσεις στη χώρα.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top