Περιφερειακό Συμβούλιο: Σε πλήρη εξέλιξη οι ζυμώσεις για διάδοχο του Απ. Κατσιφάρα

Facebook
Twitter
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι ζυμώσεις για την διαδοχή του Απ. Κατσιφάρα. «Δεν θα είναι μεταβατικό» το πρόσωπο που θα επικρατήσει», διαβεβαιώνουν στελέχη της Παράταξης.

Στο ζήτημα επιλογής νέου επικεφαλής από τους «17» της ομάδας του Απόστολου Κατσιφάρα φαίνεται ότι βρισκόμαστε στην τελική φάση.

Χωρίς τίτλο 1 e1665401036685

Προς το παρόν, σε σχέση με την διαδοχή, στην “Πολιτεία” γνωρίζουμε σίγουτα τρεις από τους ενδιαφερόμενους: Τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καρπέτα και την πολιτεύτρια και πρώην αυτοδιοικητική Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα. Δεν μπορεί να μείνουμε σε αυτά καθώς υπάρχουν και οι άλλοι δύο νομοί: Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία.

Από τους δύο αυτούς νομούς, ένα πρόσωπο ενδιαφερόμενο γνωρίζουμε σίγουρα: Τον εξ Αιτωλοακαρνανίας νεαρό επιστήμονα και πρώην Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Μπαλαμπάνη.

ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ

Μιας και η παράταξη Κατσιφάρα «περιχαρακώνεται» για να βγάλει νέο επικεφαλής, με τον οποίο ελπίζει να φτάσει έως και τις επόμενες εκλογές, η… μπάλα, για πολλούς στο χώρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, φαίνεται να παίρνει αρκετούς. Πρόσωπα δηλαδή που θα μπορούσαν να λάβουν μέρος σε διεργασίες ανανέωσης, εφόσον αναγνωρίσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι η «μήτρα» της παράταξης.

Πρώτος απ όλους, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Κώστας Σπηλιόπουλος που ήδη δηλώνει βέβαια ότι σε επίπεδο Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, ο κύκλος του έχει κλείσει.

Αυτός που μένει πλέον στο «πόδι» του Κώστα Σπηλιόπουλου στο Περιφερειακό, είναι ο Δημήτρης Κατσικόπουλος. Ο οποίος θεωρείται σφοδρός αντίπαλος για όλους τους… πρώην συντρόφους του που παραμένουν ενεργοί μέσα από την παράταξη «Δικαίωμα στην Πρόοδο».

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Τα βλέμματα στρέφονται τώρα και στις επόμενες κινήσεις του Απόστολου Κατσιφάρα. Στην πρόσφατη ανακοίνωση αποχώρησης από το Περιφερειακό Συμβούλιο, δεν άφησε κανένα περιθώριο αποχώρησης από τα κοινά. Φαίνεται μάλιστα να έχει πάρει ήδη την απόφαση για το πως θα κινηθεί.

Πληροφορίες της «Πολιτείας» αναφέρουν ότι σκέφτεται σοβαρά τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές με το ΠΑΣΟΚ. Θυμίζουμε ότι ήδη ο Νίκος Ανδρουλάκης άνοιξε πρόσφατα την πόρτα και κάλεσε όλα τα στελέχη να είναι ενεργά, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Υπάρχει βέβαια και το… τυράκι, όποιος συστρατευτεί να πάρει ως… δώρο το «χρίσμα» για τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Κατσιφάρας υποψήφιος βουλευτής και μετά υποψήφιος δήμαρχος; Κομματάκι δύσκολο μας ακούγεται αλλά, στην πολιτική, ποτέ μη λες ποτέ…

Από την έντυπη έκδοση της “Πολιτείας” σήμερα Δευτέρα 10.10.2022

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Κύλιση στην κορυφή