ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Δικαστικοί υπάλληλοι: «Αντιμετωπίζουμε υποστελέχωση και καθηλωμένους μισθούς»

Facebook
Twitter
Πυρά κατά του «νόμου Χατζηδάκη» εξαπολύει η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), απευθύνοντας με ψήφισμά της κάλεσμα στα μέλη της να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήρια την Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΟΔΥΕ αναφέρει πως οι δικαστικοί υπάλληλοι σήμερα στην Ελλάδα βρίσκονται αντιμέτωποι με την υποστελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών, τους καθηλωμένους μισθούς, τις τραγικές, όπως αναφέρουν, σε αρκετές περιπτώσεις συνθήκες εργασίας, τους καθηλωμένους μισθούς και την απλήρωτη υπερωριακή εργασία.

Χαρακτηριστικά, η ΟΔΥΕ σε σχετική ανακοίνωσή που εξέδωσε επισημαίνει: «Η ΟΔΥΕ, με ψήφισμα-απόφαση του Συνεδρίου της, στο πλαίσιο διεκδικητικών δράσεων, συμμετέχει μαζικά στα Συλλαλητήρια την Πέμπτη στις 4 Νοέμβρη 2021, που θα γίνουν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις με μαχητικά μπλοκ των Συλλόγων μας, με τις διεκδικήσεις και τα συνθήματα μας! Ενώνουμε και εμείς τη φωνή μας μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες για να δυναμώσει ο αγώνας για την απόκρουση της αντεργατικής πολιτικής, να μείνει στα χαρτιά ο νόμος – έκτρωμα του Χατζηδάκη.

Αναδεικνύουμε τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στις Δικαστικές Υπηρεσίες· την υποστελέχωση, τους καθηλωμένους μισθούς, τις τραγικές – πολλές φορές – συνθήκες εργασίας, την απλήρωτη υπερωριακή εργασία. Δεν δεχόμαστε στον 21ο αιώνα, την εποχή της αλματώδους ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας, να δουλεύουμε σε αυτές τις συνθήκες, το εισόδημα μας να εξαντλείται απ’ το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, να μην φτάνει ούτε για λογαριασμούς, φόρους και ενοίκια, να μας «τσουρουφλίζει» η ακρίβεια.

Ο Νόμος 4808/2021 που ψήφισε η κυβέρνηση τον Ιούνη έρχεται να δώσει συνέχεια και να απογειώσει τις αντεργατικές ανατροπές που έχουν επιβληθεί από την αρχή των μνημονίων μέχρι σήμερα, έρχεται να ανατρέψει θεμελιακές κατακτήσεις της εργατικής τάξης και της πάλης των συνδικάτων, με κορυφαία την κατάργηση του 8ώρου! Ο Νόμος Χατζηδάκη υλοποιεί τις διαχρονικές απαιτήσεις του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων. Σε συνέχεια προηγούμενων νόμων, που έκαναν προσπάθεια να χτυπήσουν συνδικαλιστικά δικαιώματα και το δικαίωμα στην απεργία, χωρίς όμως να το καταφέρουν, ο νόμος  αυτός καταργεί το Ν. 1264/82 και επιχειρεί να θέσει σε απραξία το συνδικαλιστικό κίνημα, για να μην υπάρξουν αντιδράσεις στην υλοποίηση του αντεργατικού σχεδιασμού, την επιβολή 10ωρου, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις, τη μείωση μισθών. Όμως, όλοι εμείς οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, δεν θα επιτρέψουμε να βάλουν το εργατικό κίνημα στον γύψο! Ο αγώνας και η αντίσταση είναι μονόδρομος για κάθε εργαζόμενο, για κάθε συνδικάτο που σέβεται τον εαυτό του, την κοινωνική τάξη που εκφράζει και τις ανθρώπινες αξίες».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top