ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χέντερσον: Η υπεράσπιση «κατηγορεί» το θύμα ότι προκαλούσε

diki mpakari.jpg
Με την προβολή των βίντεο που κατέγραψαν όλες τις σκηνές του άγριου λιντσαρίσματος του αμερικανού τουρίστα Μπακάρι Χέντερσον, στον Λαγανά της Ζακύνθου συνεχίστηκε χθες, η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου, οι παριστάμενοι αυτή τη φορά ήταν ελάχιστοι, καθώς εξετάστηκε μόνο ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λαγανά που διέταξε τις συλλήψεις των κατηγορουμένων και έκανε την προανάκριση, μετά τον θάνατο του νεαρού.

Η εξέταση του μάρτυρα έγινε με ερωτήσεις της υπεράσπισης, για το πώς η αστυνομία οδηγήθηκε σε συγκεκριμένες συλλήψεις ατόμων και αν βρέθηκε ή όχι η περιβόητη σιδερογροθιά, με την οποία πιθανολογείται ότι χτυπήθηκε στο κεφάλι το θύμα.

«Ηταν άθλος που πιάσαμε τους 8 κατηγορούμενους», είπε ο αστυνομικός, «καθώς, ήταν άγνωστοι και δεν τους ήξερε κανείς» και επιβεβαίωσε ότι σιδερογροθιά δεν βρέθηκε πουθενά.
Ακόμα, τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία ασυλία για τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, απ΄όπου ξεκίνησε ο καυγάς μεταξύ του Αμερικανού και της παρέας των Σέρβων και ο οποίος κατηγορείται πλέον ότι παρείχε στον βασικό κατηγορούμενο το αντικείμενο με το οποίο επλήγη το θύμα στο κεφάλι.

Η χθεσινή ακροαματική διαδικασία έκλεισε με σύντομα σχόλια των συνηγόρων υπεράσπισης, για τα βίντεο που προβλήθηκαν. Ο Αλέξης Κούγιας ισχυρίστηκε ότι ο μηχανισμός θανάτου του Αμερικανού τουρίστα, ξεκίνησε από χτυπήματα άλλων και όχι των εντολέων του, που περιορίστηκαν σε κλωτσιές στον κορμό του σώματός του.

Επίσης, επέμεινε στην άποψη της ανάρμοστης συμπεριφοράς εκ μέρους του θύματος, που ξεκίνησε τον καυγά, σπάζοντας ένα μπουκάλι στο κεφάλι ενός εκ των κατηγορουμένων και στην εν γένει συμπεριφορά του, που αντί να φύγει από το σημείο, έβριζε και προκαλούσε τα άτομα με τα οποία είχε συμπλακεί.

Ο συνήγορος του βασικού κατηγορούμενου που παραμένει προφυλακισμένος, Θανάσης Τάρτης, παρατήρησε από την πλευρά του, ότι το υποτιθέμενο όργανο (σιδερογροθιά) με το οποίο επλήγη το θύμα, δεν βρέθηκε ούτε από την αστυνομία.

Ο Αγαμέμνων Τάτσης, έκανε και αυτός αναφορές για προσβλητική συμπεριφορά του θύματος έναντι των κατηγορουμένων, όταν βρισκόταν μέσα στο μπαρ και διασκέδαζε με την παρέα των Σέρβων και έτσι ξεκίνησε ο καυγάς που κατέληξε στο λιντσάρισμά του.
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 9 και 10 Μαΐου.

You may also like

Comments are closed.