ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ναζιστικός χαιρετισμός από οπαδούς του Κασιδιάρη μέσα στο Εφετείο

5688973 nazi dikiha 28922
Οπαδός του Κασιδιάρη χαιρετά ναζιστικά κατά την αποχώρηση του καθώς το δικαστήριο διέκοπτε για να εξετάσει αίτημα κατηγορουμένων - φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη
Το στιγμιότυπο αποτυπώθηκε και από φωτορεπόρτερ – Από την αρχή της σημερινής διαδικασίας υπήρχαν καταγγελίες ότι η αστυνομία επέδειξε ανοχή στην παρουσία υποστηρικτών των νεοναζί.

Aποφασισμένος να προκαλέσει εμφανίστηκε σήμερα ο καταδικασμένος νεοναζί Ηλίας Κασιδιάρης κατά την επανέναρξη, σήμερα, της διαδικασίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό, ενώ με την ανοχή της αστυνομίας στο ακροατήριο βρίσκονταν πολλοί οπαδοί του, ένας μάλιστα εκ των οποίων τον χαιρέτησε ναζιστικά κατά την αποχώρησή του από την αίθουσα όταν το δικαστήριο διέκοψε για λίγα λεπτά.

Το συμβάν, όπως και συνθήματα υποστήριξης στον Κασιδιάρη, προκάλεσαν την αντίδραση άλλων παρισταμένων, που φώναξαν «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί», ενώ η Μάγδα Φύσσα φώναξε προς δικαστήριο και αστυνομία «μαζέψτε τους».

5688959 magda 289

 

Από την αρχή της σημερινής διαδικασίας, ωστόσο, και ενώ έξω από το Εφετείο βρίσκεται σε εξέλιξη αντιφασιστική συγκέντρωση, ήταν φανερό ότι με την ανοχή της αστυνομίας είχαν δοθεί πολλές θέσεις σε υποστηρικτές των χρυσαυγιτών. Ο Νάσος Ηλιόπουλος, επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, σημείωνε χαρακτηριστικά: «Πριν λίγο στην αίθουσα του Εφετείου οι νεοναζί φώναζαν συνθήματα. Τραβούσαν βίντεο και φωτογραφίες τον κόσμο του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος. Όλα αυτά με την ανοχή της αστυνομίας η οποία φανερά έχει δώσει περισσότερες εισόδους κοινού στους νεοναζί».

Να υπενθυμίσουμε ακόμα πως ο Ηλίας Κασιδιάρης προσπάθησε από την αρχή να προκαλέσει, με ειρωνικά χαμόγελα και κρατώντας φυλλάδια του κόμματός του «Ελληνες ΓτΠ» σε ένα σόου προς τέρψιν των υποστηρικτών του:

5688917

 

You may also like

Comments are closed.

221203143152 kontaxis dikigoros kivotos ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Επίθεση σε κυβέρνηση και Ιερώνυμο από τους δικηγόρους του π. Αντωνίου – «Πέταξαν, παράνομα, στον δρόμο την οικογένεια του»

Την απομάκρυνση του πατρός Αντωνίου από όλες τις δομές της «Κιβωτού», σχολίασε ο ένας εκ των συνήγορών του, Θρασύβουλος ...