ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Δίκη Folli Follie: Aπαλλαγή για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης πρότεινε η εισαγγελέας

Facebook
Twitter
1279c4d0-folli

Tην απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων στη δίκη του πολύκροτου σκανδάλου της Folli Follie για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης πρότεινε πριν λίγο προς τους δικαστές η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας. Σύμφωνα με την εισαγγελική κρίση, δεν στοιχειοθετείται η αντικειμενική υπόσταση του συγκεκριμένου αδικήματος.

Αξιολογώντας το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων η εισαγγελέας ζήτησε, ωστόσο, την ενοχή του ιδρυτή της εταιρείας Δημήτρη Κουτσολιούτσου για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, την απαλλαγή του γιου του Τζώρτζη για το ίδιο αδίκημα λόγω αμφιβολιών, ενώ ταυτόχρονα πρότεινε πατέρας και γιος να κηρυχθούν ένοχοι για το αδίκημα της χειραγώγησης της μετοχής, ζητώντας απαλλαγή για την Αικατερίνη Κουτσολιούτσου.

Αναφερόμενη στο αδίκημα της πλαστογραφίας η εισαγγελέας εισηγήθηκε την ενοχή για τους Ιωάννη Μπεγιέτη και Tonio Law, στους οποίους απέδωσε το αδίκημα.

«Ο Ιωάννης Μπεγιέτης ενεργούσε από κοινού με τον Tonio Law, συνυπέγραφε τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις. Ήταν ο κεντρικός πρωταγωνιστής της πλαστογραφίας, εφευρίσκε ανύπαρκτα ονόματα για πλαστή αλληλογραφία με την Alpha Bank, ήταν ο άνθρωπος πίσω απ’ όλα» είπε η εισαγγελέας της έδρας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η εισαγγελέας στον ιδρυτή της εταιρείας Δημήτρη Κουτσολιούτσο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ήταν ιδρυτής και βασικός μέτοχος και υπέγραφε τις οικονομικές καταστάσεις. Ήταν συγκεντρωτικός. Ασφαλώς και γνώριζε τα οικονομικά μεγέθη της επιχείρησης και τους κινδύνους. Χωρίς τη δική του παρότρυνση δε θα μπορούσε κανένας διοικητικός να αναλάβει πρωτοβουλία για πλαστογραφίες και άλλες ενέργειες» σημείωσε η εισαγγελέας αποδίδοντας του την ηθική αυτουργία στο αδίκημα.

Διαφορετική ποινική μεταχείριση επιφύλαξε για το τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο ζητώντας την αθώωση του για την ηθική αυτουργία στην πλαστογραφία: «Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος γνώριζε πολλά και ευλόγως θα γνώριζε και για τις πλαστογραφίες. Ωστόσο, δεδομένης της όχι τόσο συχνής επαφής του με τα στελέχη της Ασίας δεν μπορεί να προκύψει αναμφίβολα ότι προέτρεψε στο αδίκημα της πλαστογραφίας».

 

Σχετικά με το αδίκημα της χειραγώγησης της αγοράς, η εισαγγελέας ανέφερε: «Υπαίτιοι ποιοι ήταν οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος γιατί γνώριζαν τι συνέβαινε και παραπλάνησαν. Το γεγονός ότι ικανοποιήθηκαν εκ των υστέρων ομολογιούχοι θα ληφθεί υπόψη για την αξιολόγηση της εγκληματικής τους δράσης».

Αντίθετα, η εισαγγελέας ανέφερε για την Αικατερίνη Κουτσολιούτσου: «Ασχολείται βασικά με το δημιουργικό, προωθητικό και αισθητικό κομμάτι της επιχείρησης. Δεν υπέγραφε τις οικονομικές καταστάσεις αλλά λόγω θέσης φαίνεται να τις ενέκρινε. Δεν έχει όμως το υπόβαθρο να κατανοήσει, ακόμη κι αν ήταν ενήμερη λόγω της συγγενικής της σχέσης, δεν υπάρχουν ικανά στοιχεία που να μην αφήνουν αμφιβολίες προς τούτο».

Η αγόρευση συνεχίζεται για τα αδικήματα της απάτης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top