ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

“Εσπασαν” τα ισόβια στη δίκη για τη δολοφονία του Μάριου Μετάι

inphmvmrgf622f92a461bfb

Σε ποινή κάθειρξης 17 χρόνων κατά συγχώνευση  καταδικάστηκε χθες ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου, ο καθ΄ομολογίαν δράστης της δολοφονίας του Μάριου Μετάι, στη συμπλοκή μεταξύ πέντε νεαρών Αλβανών που είχε καταλήξει σε φονικό στον κόμβο Κουρτέση, έπειτα από καταδίωξη.

Το δικαστήριο που συνεδρίαζε χθες όλη μέρα μέχρι τις 8 το βράδυ, κατέληξε στην ενοχή του 32χρονου βασικού κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Δεν έκανε δεκτό κανένα αίτημα για ελαφρυντικό, όμως, αναγνώρισε ότι βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας, τα όρια της οποία υπερέβη, εξέλιξη η οποία ήταν κομβικής σημασίας για να «σπάσουν» τα ισόβια δεσμά με τα οποία επαπειλείτο.

Επίσης, το δικαστήριο αθώωσε τον φίλο του, από την κατηγορία της συνέργειας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και τον καταδίκασε μόνο για πλημμεληματικές πράξεις σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων χρόνων και έξι μηνών, με αναστέλλουσα ισχύ μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο εφετείο.

Ακόμα, το δικαστήριο έκρινε ένοχο και τον αδελφό του θύματος για επικίνδυνη σωματική βλάβη, συμπλοκή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 4 χρόνων και έξι μηνών και έναν ακόμα φίλο του σε 22 μήνες φυλάκιση, επίσης για επικίνδυνη σωματική βλάβη και συμπλοκή, αλλά αφέθηκαν και αυτοί ελεύθεροι, καθώς οι ποινές τους έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Το επεισόδιο είχε ξεκινήσει το απόγευμα της 25ης Ιανουαρίου του 2021 στην πλατεία Ζαβλανίου, όπου βρισκόταν ο Μάριο Μετάι μαζί με τον αδελφό του και δυο ακόμα φίλους τους. Από το σημείο πέρασε ένα αυτοκίνητο μάρκας smart με οδηγό τον 32χρονο δράστη και συνοδηγό τον 27χρονο φίλο του.

Η παρέα καταδίωξε το αυτοκίνητο και το ακινητοποίησε στον κόμβο Κουρτέση, όπου ακολούθησε συμπλοκή. Ο 27χρονος δράστης που οπλοφορούσε, τράβηξε πιστόλι και πυροβόλησε αρχικά στον αέρα και στη συνέχεια τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι τον Μάριο Μετάι.

Στο τέλος της δίκης επικράτησε ένταση. Η μητέρα του θύματος χαρακτήρισε άδικη την ποινή, ενώ η μητέρα του βασικού κατηγορούμενου ξέσπασε σε κλάματα για την ποινή κάθειρξης που επιβλήθηκε στον γιο της. Η πρόεδρος του δικαστηρίου διέταξε την απομάκρυνση όλων των συγγενών από την αίθουσα, μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης.

You may also like

Comments are closed.