Δίκη Πισπιρίγκου: Διάσταση απόψεων των ιατροδικαστών για τον θάνατο της Μαλένας

Facebook
Twitter
dikh1

Το ενδεχόμενο να έφυγε από τη ζωή η Μαλένα λόγω ηπατικής ανεπάρκειας απέκλεισε καταθέτοντας στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης.

Ο μάρτυρας, μαζί με τον συνάδελφό του Νίκο Καλόγρηα, είχε αναλάβει μετά από εισαγγελική παραγγελία την επανεξέταση των θανάτων των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, Μαλένας και Ίριδας και είχε καταλήξει στο συμπέρασμα πως οφείλονται σε ασφυξία.

Πρόεδρος: Τι σας προβλημάτισε στην ηπατική ανεπάρκεια που έγραψε η κ. Τσάκωνα;

Μάρτυρας: Για την ηπατική ανεπάρκεια πρέπει να έχει μεσολαβήσει ηπατικό κώμα, αιμορραγίες. Έβαλε ηπατική ανεπάρκεια χωρίς να φαίνονται αλλοιώσεις που είναι προαπαιτούμενο στην ηπατική ανεπάρκεια. Ηπατική ανεπάρκεια είναι η γενικευμένη πλήρης διαταραχή της αρχιτεκτονικής του ήπατος.

Πρόεδρος: Η κ. Τσάκωνα γραφεί για ωχρό και έυθρυπτο ήπαρ.

Μάρτυρας: Καμία σχέση. Μια διαταραχή στην αρχιτεκτονική του ήπατος είναι για παράδειγμα η κύρωση του ήπατος. Ο άνθρωπος μετά παθαίνει ηπατικό κώμα και πεθαίνει. Ωχρό και έυθρυπτο ήπαρ έχουμε σε μια ηπατίτιδα.

Συνεχίζοντας να απαντά σε ερωτήσεις της προέδρου για την έκθεση της κ. Τσάκωνα ανέφερε: «Δεν έχω συναντήσει ξανά ηπατική ανεπάρκεια σε μια μέρα, το παιδί ήταν καλά. Της μιλήσαμε και εγώ και ο κ. Καλόγρηας και εκείνη επέμεινε ότι το παιδί είχε ηπατική ανεπάρκεια».

Προηγήθηκε η ολοκλήρωση της κατάθεσης του παθολογοανατόμου, Χρήστου Ευτυχιάδη, όσον αφορά στο θάνατο της Μαλένας.

Ο μάρτυρας, απαντώντας σε ερώτηση του Αλέξη Κούγια για το εάν τον αποδίδει το θάνατο σε εγκληματική ενέργεια είπε: «Δεν μπορώ να το αποκλείσω αλλά δεν μπορώ και να το βεβαιώσω, αλλά αν μας ρωτήσει κάποιος “πάνε αυτά τα ευρήματα με ασφυξία;” θα πω “πάνε”».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top