ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Δίκη ψευτογιατρού: Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τη δράση του «Dr Kontos»

Facebook
Twitter
Τον τρόπο δράσης του «ψευτογιατρού» ακόμα και σε δημόσια νοσοκομεία, όπου είχε καταφέρει να διεισδύσει, περιέγραψε γιος θύματος στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου εκδικάζεται η υπόθεση για τις 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας ασθενών.
Σύμφωνα με τον μάρτυρα ο πατέρας του είχε νοσήσει από καρκίνο του πνεύμονα και βρήκε τον «ψευτογιατρό» μέσω ενός χειρουργού στον Ευαγγελισμό.

«Τον κ. Κοντοστάθη δεν τον γνωρίζω. Τον είδα μόνο μία φορά εξ αποστάσεως στον Ευαγγελισμό στον 5ο όροφο στη χειρουργική κλινική. Ο πατέρας μου είχε καρκίνο στον πνεύμονα, αφαίρεσε μισό πνεύμονα και μετά έκανε χημειοθεραπείες μέχρι το Σεπτέμβριο του 2014. Ένας χειρουργός του Ευαγγελισμού του σύστησε τον Κοντοστάθη. Ήμουν παρών όταν γνώρισε πρώτη φορά τον κατηγορούμενο».

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας παρά την οριακή κατάσταση της υγείας του πατέρα του ο ίδιος αποφάσισε να σταματήσει τις χημειοθεραπείες και «πιάστηκε από τον κατηγορούμενο…».

«Μας έλεγε ότι “θα πάρω αυτό το σκεύασμα” και πως “είναι πολύ καλός ο γιατρός”. Είχε ένα γιατρό από το χωριό που του έλεγε “μην πιάνεσαι με κουταμάρες και κάνεις βλακείες”. Ωστόσο, ο πατέρας συνέχιζε τη φθίνουσα πορεία του. Όταν τελικά δεν έβλεπε καλυτέρευση και κατάλαβε ότι όλα αυτά ήταν ψέματα, γύρισε και μου είπε “παιδί μου έχεις δίκιο”. Δυστυχώς, τον έχασα τον Μάρτιο του 2016».

Νωρίτερα, κατέθεσε φίλος 46χρονου άνδρα που πέθανε από καρκίνο των όρχεων, ακούγοντας τις… συμβουλές του “ψευτογιατρού”.

«Μου είπε ότι είχε καρκίνο στο όσχεο και ότι οι γιατροί του ανέφεραν ότι δεν πρέπει να ανησυχεί γιατί ήταν στο αρχικό στάδιο. Τον Φεβρουάριο του 2007 μου είπε ότι γνώρισε έναν γιατρό διεθνούς φήμης που είχε θεραπεύσει πολύ κόσμο και ότι θα γλύτωνε την επέμβαση. Μου ακούστηκε καλή ιδέα παρ’ όλο που οι γιατροί του ζητούσαν άλλα πράγματα, δηλαδή χειρουργείο, βιοψία και μετά χημειοθεραπεία.

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι δάνεισε στον φίλο του περίπου 30.000 ευρώ για να προμηθευτεί τα σκευάσματα του κατηγορούμενου.

«Αντιδρούσε αν του έλεγες κάτι. Ήταν πεπεισμένος ότι ακολουθεί ένα καλό δρόμο και ότι θα γίνει καλά…».

Πρόεδρος: Τί σας έλεγε για την αγωγή που ακολουθούσε (σ.σ. από τον κατηγορούμενο).

Μάρτυρας: Ήταν κάθετος, δεν το άνοιγα το θέμα θα καταλήγαμε σε καυγά. Στη συνέχεια με δάκρυα στα μάτια ο μάρτυρας είπε: “Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει πεθάνει δυο φορές, μια επίσημα και μια ανεπίσημα”.

Πρόεδρος: Σας είχε πει τί αγωγή ακολουθούσε από τον Κοντοστάθη;

Μάρτυρας: Μου έλεγε ότι είναι κάποια φάρμακα. Είχα δει ένα μπουκάλι, οπτικά ήταν σαν να ήταν κόλα, όταν το άνοιξα μύριζε τόσο πολύ που νόμιζα ότι είχε χαλάσει.

Πρόεδρος: Σας έλεγε κάτι για χειρουργείο;

Μάρτυρας: Ότι θα πήγαινε κάπου στην Ελβετία. Κάτι είχε κάνει από χειρουργείο αλλά δεν ξέρω που. Για Ελβετία ήξερα.Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Δεκεμβρίου 2021 με καταθέσεις μαρτύρων.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top