ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου – Αποκαλυπτικός ο ιατροδικαστής για την αιτία θανάτου

zak kostopoulos 850x460 1

Έντονο το κλίμα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας όπου λαμβάνει χώρα η υπόθεση για τον θάνατο του του Ζακ Κωστόπουλου. Ενόσω ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς έκανε την κατάθεσή του , την ίδια στιγμή ο συνήγορος της υπεράσπισης των κατηγορουμένων που του έθετε ερωτήσεις του είπε πως με την ιατροδικαστική έκθεσή του οι έξι κατηγορούμενοι δικάζονται σήμερα και κάθονται στο εδώλιο.

«Αν είναι δυνατόν, δεν το έχω ξανακούσει αυτό στα χρόνια που εργάζομαι. Βαρύτατη προσβολή σε έναν ιατροδικαστική που έρχεται εδώ να περιγράψει τι βρήκε. Μα είναι δυνατόν να μου λέτε ότι εγώ τους κατέστησα κατηγορούμενους, ο ιατροδικαστής; Να ανακαλέσετε άμεσα… Τι είναι αυτά τα πράγματα» ανέφερε ο κ. Καλογριάς στο ακροατήριο.

«Ως ιατροδικαστής νιώθω σαν να πρέπει να απολογηθώ για τα ευρήματα της ιατροδικαστικής. Εμείς κάνουμε ο καθένα 1000 νεκροτομές και κάνουμε τη δουλειά μας. Αν πρέπει να απολογηθώ…» είπε ακόμη. Απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης ο κ. Καλογριάς ανέφερε ότι δεν μπορεί να κρίνει ποια τραύματα συμμετείχαν περισσότερο ή λιγότερο στην πυροδοτηση του μηχανισμού στρες που υπέστην όπως είπε, ο Ζακ. Κωστόπουλος.

Μάρτυρας: Δεν μπορούμε να ποσοστοποιήσουμε ποια τραύματα συμμετείχαν περισσότερο ή λιγότερο στο αποτέλεσμα.

Συνήγορος υπεράσπισης: Υπάρχουν έξι άνθρωποι που δικάζονται από αυτά που είπατε εσείς.

Μάρτυρας: Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας. Να ανακαλέσετε αυτό που είπατε. Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας όπως κάνουμε κάθε μέρα σε όλες τις περιπτώσεις. Είναι δυνατόν να είναι κατηγορούμενοι από εμένα; Ποτέ δεν έχω ξανακούσει στα είκοσι δύο χρόνια ότι ο ιατροδικαστής που κάνει τη δουλειά του δημιουργεί κατηγορουμένους. Δημιουργείτε εντυπώσεις και σε αυτούς τους ανθρώπους. Με προσβάλλατε. Έχω δικαίωμα … Και έχω και θυμό. Είναι δυνατόν να λέτε ότι ο ιατροδικαστής τους κατέστησε κατηγορουμένους;

Πολιτική Αγωγή: Οι πράξεις τους τους κατέστησαν κατηγορουμένους.

Το δικαστήριο διέκοψε μετά από σχετικό αίτημα και του κ. Καλογριά για να πέσουν οι τόνοι.

You may also like

Comments are closed.