ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δηλώσεις Δένδια-Τσαβούσογλου: Συμφωνία για σταδιακή ομαλοποίηση των σχέσεών μας (vid)

dendias tsavousoglou megaro maximou
Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις των επιτροπών Ελλάδας και Τουρκίας μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος νωρίτερα έγινε δεκτός στο μέγαρο Μαξίμου από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι είχαν με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, συζητήσεις με πλήρη επίγνωση των σοβαρά διαμετρικά αντίθετων θέσεων μας, επιχειρήθηκε να διαμορφωθεί ένας περιορισμένος κατάλογος οικονομικής συνεργασίας, ενώ αποφασίστηκε να υπάρξει αμοιβαία αναγνώριση πιστοποιητικών Covid-19 ώστε να μπορέσουν οι πολίτες των δύο χωρών να επισκεφθούν Ελλάδα και Τουρκία.

«Σκοπός της σημερινής μας συνάντησης ήταν να επιχειρήσουμε μια διαδικασία πρώτης συνεννόησης και σταδιακής ομαλοποίησης της κατάστασης σε βάθος χρόνου. Συμφωνήσαμε έναν περιορισμένο κατάλογο προγραμμάτων οικονομικής συνεργασίας. Συμφωνήσαμε στην αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών covid19 έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να επισκεφθούν τις χώρες μας. Και αυτό θα βοηθήσει τις τουριστικές μας βιομηχανίες», είπε ο Νίκος Δένδιας.

Από τη μεριά του, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε: «Έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε σε κοινές δράσεις συνεργασίας σε απτούς, εφικτούς στόχους. Έχουμε συμφωνήσει σε 25 περιοχές».

You may also like

Comments are closed.