ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Δήλωση Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, για το άνοιγμα των σχολείων

Facebook
Twitter
Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, παραβρέθηκαν σήμερα το πρωί στην τελετή έναρξης της σχολικής χρονιάς, στο 2ο ΕΠΑΛ Πάτρας (Αγίας Σοφίας).

Ο Δήμαρχος σε δήλωσή του τόνισε:

«Σήμερα μοιραζόμαστε την χαρά με τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που χτυπάει το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά.

Τα σχολεία ανοίγουν, τα παιδιά μας επιτέλους ξανασμίγουν με τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους.

Μαζί με την χαρά και την ελπίδα των γονιών υπάρχει και η αγωνία για την προστασία της υγείας σε συνθήκες πανδημίας. Υπάρχει αγωνία για το πώς θα ανταπεξέλθει η κάθε οικογένεια στις καθημερινές αυξήσεις όλων των βασικών αγαθών, του ρεύματος και των σχολικών ειδών, που φέρνει το νέο μεγάλο κύμα ακρίβειας.

Η Κυβέρνηση, για μια ακόμη χρονιά, μεταφέρει τις δικές της ευθύνες για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων στους Δήμους, στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς και στους ίδιους τους μαθητές.

Δύο χρόνια τώρα δεν ικανοποίησε τα δίκαια αιτήματά τους

Η Δημοτική Αρχή θα στηρίξει τους αγώνες τους γιατί σήμερα είναι σύγχρονο, ρεαλιστικό και αντίστοιχο με την εποχή μας τα σχολεία να μαθαίνουν γράμματα στα παιδιά μας. Να μην υπάρχουν ταξικοί φραγμοί στη μόρφωση.

Τα σχολεία πρέπει να λειτουργούν με αποκλειστική ευθύνη του Κράτους και όχι με την πολιτική που προωθεί η Κυβέρνηση με την οποία υποχρεώνει τους Δήμους να τα χρηματοδοτούν, τους γονείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, τους εκπαιδευτικούς να ψάχνουν χορηγούς.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να υλοποιήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση το αίτημα ο αριθμός των μαθητών ανά σχολική αίθουσα να μην υπερβαίνει τους 15.

Να καλυφθούν τα κενά με διορισμούς εκπαιδευτικών.

Να μονιμοποιηθεί το προσωπικό της Καθαριότητας στα σχολεία με πλήρες ωράριο και χρηματοδότηση από το Κράτος».

Προεπισκόπηση εικόνας

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top