ΑΠΟΨΕΙΣ

ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΕΛΟΣ Κ.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: “Στο έλεος της ακρίβειας νοικοκυριά και επιχειρήσεις”

kyriakopoulos keimeno
Η τοποθέτηση του Γιώργου Κυριακόπουλου:

“Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην ακρίβεια τόσο στην ενέργεια όσο και στα καύσιμα. Με βάση τα επίσημα στοιχεία της Κομισιόν η χώρα μας είναι πρώτη σε όλη την ΕΕ στην αύξηση του κόστους ενέργειας για τις επιχειρήσεις και τρίτη για τα νοικοκυριά. Είναι χαρακτηριστικό πως για τον μήνα Σεπτέμβριο η ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ ανακοίνωσε αυξήσεις άνω του 60% και στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι άλλοι πάροχοι. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα επιδότηση στο καρτέλ της ενέργειας με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων ύψους 2 δις ενώ ταυτόχρονα αρνείται να βάλει πλαφόν στις τιμές του ρεύματος και του φυσικού αερίου ώστε να μην θίξει τα υπερκέρδη τους. Είναι πλέον πασιφανές πως η κυβέρνηση όχι απλώς ανέχεται την αισχροκέρδεια αλλά την στηρίζει και την επιδοτεί.

Από την άλλη πλευρά, οι πολίτες πληρώνουν διπλά την ακρίβεια καθώς πέρα από τα υπέρογκα τιμολόγια ρεύματος και τις αυξήσεις στα καύσιμα, τα τρόφιμα και τα άλλα αγαθά, οι πολίτες πλήρωσαν μόνο το πρώτο επτάμηνο του 2022 5,8 δις περισσότερα σε φόρους σε σχέση με πέρυσι εκ των οποίων τα 2,4 δις σε ΦΠΑ. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα ότι οι πολίτες πληρώνουν πανάκριβα τον δημοσιονομικό χώρο που κυβέρνηση διατυμπανίζει κάθε τόσο ότι βρίσκει και μετατρέπει σε επιδοτήσεις οι οποίες εν τέλει επαναχρηματοδοτούν την ακρίβεια και τα υπερκέρδη.

Σε κάθε κοινωνική συναναστροφή η αγανάκτηση, η ανασφάλεια, η απογοήτευση είναι το κυρίαρχο συναίσθημα . Δεν μπορεί, δεν θέλει και δεν ενδιαφέρεται με βάσει τις πολίτικες αποφάσεις μέχρι σήμερα ο κ. Μητσοτάκης να διαμορφώσει σταθερούς ορούς βελτίωσης της καθημερινότητας των πολίτων. O ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ από τον Αύγουστο του 2021 είχε προβλέψει την επερχόμενη κρίση και ακρίβεια . Με τον θεσμικό του ρολό ως αντιπολίτευση έχει προτείνει συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισής των πολίτων και αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης προς όφελος των πολλών εν αντιθέσει με ότι συμβαίνει σήμερα όπου ευνοούνται οι πολύ λίγοι”.

You may also like

Comments are closed.