ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Δημιουργείται Περιφερειακό Ιατρείο στην ΒΙ.ΠΕ, έγκριση σκοπιμότητα από το Υπουργείο Υγείας

karbelhs bip
Την έγκριση σκοπιμότητας της ίδρυσης και  λειτουργίας Περιφερειακού Ιατρείου με έδρα την Βιομηχανική  Περιοχή Πατρών (ΒΙΠΕ), ως αποκεντρωμένης μονάδας του Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας, κατοπιν υποβληθέντος αιτήματος της 6ης ΥΠΕ, αποφάσισε το Υπουργείο Υγείας. 

Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα των επιχειρήσεων που λειτουργούν στη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας, στο οποίο άμεσα ανταποκρίθηκε θετικά ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης. Εκτιμάται ότι το νέο Περιφερειακό Ιατρείο, θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει αρχές του νέου χρόνου, καλύπτοντας τις μεγάλες ανάγκες της ΒΙΠΕ, στις επιχειρήσεις της οποίας απασχολούνται περισσότεροι από 2.000 εργαζόμενοι.

«Η ίδρυση και λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου, θα είναι ενταγμένη στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας, για την άμεση αντιμετώπιση οποιουδήποτε έκτακτου περιστατικού, για τους εργαζόμενους, αλλά και εν δυνάμει για τους κατοίκους της περιοχής», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Καρβέλης. «Πρόκειται για ένα ακόμη δίχτυ προστασίας  που παρέχουμε προς  τους εργαζόμενους και παράλληλα για τη δημιουργία συνθηκών αμεσότητας σε ότι χρειαστεί», συμπληρώνει ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ.

Να υπενθυμίσουμε ότι  αρχές Απριλίου του 2021, υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της ΕΤΒΑ, της 6ης ΥΠΕ και του ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας. Βάσει της προγραμματικής σύμβασης, το οικόπεδο στο οποίο θα εγκατασταθεί το Περιφερειακό Ιατρείο, παραχωρείται από την ΕΤΒΑ, το κόστος της προκατασκευασμένης αίθουσας θα καλύψει ο ΣΕΒΠΕΔΕ και η στελέχωση προσωπικού θα γίνει από την 6η ΥΠΕ.

You may also like

Comments are closed.