ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Δημιουργία Αγροτικού Τμήματος στο Επιμελητήριο Αχαΐας – Μια καινοτομία με πολλά θετικά…

Facebook
Twitter
Μαρλαφέκας (1)

 

Η δημιουργία του Αγροτικού Τμήματος στο Επιμελητήριο Αχαΐας, έγινε παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρη Αυγενάκη, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα.

 

Πιο συγκεκριμένα, την Δευτέρα 29 Απριλίου 2024, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Αχαΐας με τρέχοντα θέματα που αφορούσαν τις δράσεις αλλά και την λειτουργία του Επιμελητηρίου. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας Αγροτικού Τμήματος, σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στην συνεδρίαση συμμετείχε διαδικτυακά, από τις Βρυξέλλες, και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου έλαβε την απόφαση για την δημιουργία του Αγροτικού Τμήματος και ο Υπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο Πλάτωνα Μαρλαφέκα, αφού η απόφαση αυτή θα συνεισφέρει τα μέγιστα στην ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα στην Αχαΐα. Πρόκειται για μία καινοτομία ουσίας, αν υπολογίσουμε ότι ο αγροτικός τομέας της Αχαΐας αντιμετωπίζει ποικίλα ζητήματα και έχει αυξημένη ανάγκη πιο άμεσης καθοδήγησης και στήριξης.

Υπό την έννοια αυτή, η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αχαΐας, θα αποκτήσει πρακτική σημασία, καθώς θα αποτελεί το σωτήριο αποκούμπι των ανθρώπων της υπαίθρου σ’ όλα τα μήκη και πλάτη του νομού.

Εκτός αυτού, βέβαια, αποδεικνύεται ότι ο Φορέας έχει πολύ αυξημένα και άμεσα αντανακλαστικά αφού η πρωτοβουλία αυτή αναλήφθηκε στο πλαίσιο του νέου νομοσχεδίου, χωρίς, να χαθεί ούτε μέρα! Γεγονός που αν ερμηνευτεί αντικειμενικά και ψύχραιμα, σημαίνει ότι το Επιμελητήριο αξιοποιεί κάθε δυνατότητα που «γεννιέται» για να παρέχει πολύτιμες υπηρεσίες στους ανθρώπους που αγωνίζονται στο πλαίσιο του επιχειρείν και της τοπικής ανάπτυξης.

Μαρλαφέκας (1)

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top