ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μια συζήτηση, γεμάτη… «έργο» και «ειδήσεις» για την Αιγιάλεια…!

Facebook
Twitter

 

 

του Αχιλλέα Ροδίτη |

Ικανοποιημένος,  Δικαιωμένος, Ενθουσιασμένος. Αυτές τις τρεις λέξεις χρησιμοποίησε ο δήμαρχος της Αιγιάλειας, Δημήτρης Καλογερόπουλος, για να απαντήσει στο πρώτο μας ερώτημα, σε σχέση με το τι συναισθήματα τον διακατέχουν μετά το τέλος της 4ετούς θητείας του στο «τιμόνι» μιας πόλης με πολλά προβλήματα κι «ανοικτά» θέματα.

«Το λέω διότι παρά τις δύσκολες συγκυρίες κατορθώσαμε να πετύχουμε ένα μεγάλο ποσοστό των στόχων μας. Και επίσης καθιερώσαμε την νοοτροπία που μας χαρακτηρίζει, όχι να λειτουργούμε με ψηφοθηρικούς όρους αλλά κάνοντας έργα που να αφορούν στο απώτερο μέλλον της τοπικής κοινωνίας», τόνισε.

 

ΤΟ ΕΡΓΟ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ…
  • Ποια από αυτά τα έργα θα προτάσσατε;

Έργα που λύνουν μεγάλα προβλήματα, όπως η διαχείριση απορριμμάτων. –

  • Στην Αιγιάλεια για πρώτη φορά δεν έχει δημιουργηθεί σοβαρό θέμα στην αποκομιδή. Θυμάστε, παλιότερα, υπήρχε πρόβλημα με την δημόσια υγεία και το Αίγιο είχε την ταμπέλα του ‘σκουπιδότοπου’. Σήμερα, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, αποτινάξαμε αυτήν την ταμπέλα και λειτουργούμε ως πόλη που μπορεί να έχει αξιοπρέπεια.
  • Καταφέραμε να έχουμε χρηματοδότηση για εργοστάσιο βιοαποβλήτων και περιμένουμε την ανάδειξη αναδόχου εντός του έτους, που σημαίνει ότι θα έχουμε δική μας διαχείριση κατά 50% των βιοαποβλήτων. Ακόμα, κάνουμε προσπάθειες ένταξης στον Εθνικό Σχεδιασμό της πολιτείας, ένα μακρόπνοο σχέδιο που δείχνει την δική μας φιλοσοφία.
  • Στοχεύσαμε στην προστασία κι ανάδειξη του περιβάλλοντος, πρωταρχικής για εμάς σημασίας. Ήδη γίνεται έργο στις παράλιες κοινότητες, ακτογραμμής 72χλμ, με σύνδεση τους στον Βιολογικό. Ήδη είμαστε στο στάδιο κατάθεσης μελέτης και για το υπόλοιπο 28%, ώστε μ’ ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης να προχωρήσουμε στην κάλυψη του 100% των αναγκών της Αιγιάλειας.
  • Ένα έργο, χαρακτηρισμένο από την Ε.Ε. ως «Εμβληματικό», είναι η διασφάλισης χρηματοδότησης για διαχείριση των νερών του ποταμού Σελινούντα, με κατασκευή διυλιστηρίου, προϋπολογισμού 22 εκατ. ευρώ, που θα δώσει τη δυνατότητα στο Αίγιο, να έχει υπερ-επάρκεια νερού, ενισχύοντας και την άρδευση. Θα υπάρχει παντού ροή νερού, θα καταργήσουμε το 90% των γεωτρήσεων που επιτυγχάνει προστασία περιβάλλοντος και οικονομική ωφέλεια μέσω λιγότερης κατανάλωσης ενέργειας.
  • Μεγάλα έργα υποδομής, λοιπόν…

Κι όχι μόνο. Σας ανέφερα τα βασικά έργα υποδομής. Δεν μίλησα καθόλου για παιδικές χαρές που φτιάξαμε, δημόσιους χώρους, αναβάθμιση σχολείων, φυσικά και την κεντρική μας πλατεία, όπου να αναγνωρίσω πως υπήρξε συνδρομή της Διαχειριστικής Αρχής της Ε.Ε. και της Π.Δ.Ε. με την αύξηση του αρχικού προϋπολογισμού του έργου, και πολλά άλλα έργα που εντάσσονται στην προσπάθεια μας να κάνουμε καλύτερη την ζωή των κατοίκων. Έχουμε δώσει λύσεις σε πολλά ζητήματα τα οποία χρόνιζαν. Για παράδειγμα, η διάνοιξη της Αλυκής, απόφαση Δήμου εδώ και 30 χρόνια, που δεν έγινε ποτέ. Ή η διαχείριση νερών του Σελινούντα.

 

 

«ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ 2η ΘΗΤΕΙΑ»
  • Θα τα επιβραβεύσει πιστεύετε όλα αυτά ο Αιγιώτης πολίτης;

Πρέπει να συνεχίσουμε το έργο μας. Η στάση μας δείχνει στους πολίτες ότι μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη και να νιώθουν τη σιγουριά για το αύριο. Δεν πρέπει να παίξουμε τις τύχες του Αιγίου στα «ζάρια». Είμαστε η δημοτική αρχή στην οποία ο πολίτης μπορεί να ακουμπήσει τα προβλήματα του και να βρει λύση, για να νιώσει ότι έχει μια δημοτική αρχή που ακούει και προστατεύει.

  • Οι Δήμοι έχουν τα «εργαλεία» για να κάνουν… δουλειά;

Η αλήθεια είναι ότι για όλους τους Δήμους, τα οικονομικά ήταν και είναι περιορισμένα. Ζούμε ασφυχτική κατάσταση. Εξαρτώνται όμως τα πάντα και από τους ανθρώπους. Πώς επεμβαίνουν και πώς διαχειρίζονται τα ζητήματα. Πχ, παραλάβαμε 3,5 εκατ. ευρώ χρέη, οι πιστωτές ήταν… έξω απ’ τον Δήμο για να πληρωθούν. Σήμερα δεν υπάρχει κανένας «κρεμασμένος» απ’τις σκάλες του Δημαρχείου για να πάρει τα χρήματα του. Ο Δήμος εξοφλεί κάθε προμηθευτή, το πολύ μέσα σε 70 με 80 ημέρες. Άρα βάλαμε την προσωπική μας σφραγίδα, στο πλαίσιο του δυνατού, κι έχουμε πετύχει να επαναφέρουμε την αξιοπρέπεια του Δήμου. Και όλα αυτά σε μια εποχή οικονομικής αιμορραγίας. Λόγω πανδημίας και αύξησης ενεργειακού κόστους.

 

ΤΟ «ΣΤΟΙΧΗΜΑ» ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ
  • Μετά απ’ όλα αυτά, πώς «πάτε» στις εκλογές;

Πάω με άλλον αέρα! Υπήρξα πολλές φορές υποψήφιος, είναι η πρώτη φορά που βλέπω τέτοια ανταπόκριση και θετικό κλίμα. Όλοι οι πολίτες μου λένε ότι ‘επιτέλους το Αίγιο πρέπει να βγει μια δημοτική αρχή για δεύτερη συνεχή φορά’. Διότι αναγνωρίζουν ότι κανείς δε μπορεί σ΄ ένα σύντομο χρονικό διάστημα να τα φτιάξει όλα. Είναι σα να ζητάμε να γεννηθεί παιδί σε τρεις μήνες! Άρα χρειάζεται η ανανέωση της εμπιστοσύνης για δεύτερη θητεία, ώστε το έργο να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί. Και απευθύνομαι προς όλους τους πολίτες. Δεν είναι κανείς πολίτης δεδομένος. Τους σεβόμαστε όλους.

  • Ποιο είναι το «στοίχημα» της επόμενης θητείας, αν σας την δώσουν;

Αυτό που είπε και ο Πρωθυπουργός μετά την νίκη του στις εκλογές, χωρίς να θέλω να τον αντιγράψω, ότι αυτό που δεν έχουμε καταφέρει ως τώρα στον βαθμό που θα θέλαμε, είναι η βελτίωση της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης. Επειδή πιστεύω ότι όλα εξαρτώνται από την δημόσια διοίκηση, θεωρώ ότι πρέπει να την βελτιώσουμε, για να βελτιώσουμε κι όλους τους άλλους παράγοντες που εξαρτώνται από την λειτουργία της. Μάλιστα ως πρόεδρος του ΕΣΠΑ πρότεινα κι έγινε δεκτό απ’ το Υπουργείο, να υπάρξουν νομικές διατάξεις που να παρακάμπτεται η γραφειοκρατία η οποία ταλαιπωρεί τη χώρα και τη λειτουργία της.

 

ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΣΥΖΥΓΟΣ, ΠΑΤΕΡΑΣ…

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος δουλεύει… ατελείωτες ώρες! Πολλοί τον συναντούν να φεύγει… βράδυ απ’ το γραφείο. Όπως λέει, όλα είναι ένα κλάσμα: Αριθμητής η ικανότητα, Πολλαπλασιαστής η εργατικότητα. «Κι ο Θεός, επτά μέρες θέλησε, κι ας ήτανε Θεός», σημειώνει.

  • Πόσες ώρες δουλεύετε τη μέρα;

Προσπαθώ να ικανοποιήσω τα πάντα! δουλεύω πάρα πολύ, προφανώς το ‘χετε ακούσει και γι’ αυτό με ρωτάτε, όμως θεωρώ ότι αριθμητής είναι η ικανότητα και πολλαπλασιαστής η εργατικότητα. Θεωρώ ότι η εργατικότητα είναι το απαραίτητο στοιχείο επιτυχίας όπου έχει ικανότητες. Χωρίς πολλή δουλειά δεν γίνεται τίποτα. Ακόμα κι ο Θεός εργάστηκε επτά ημέρες για να φτιάξει αυτά που ήθελε κι ας ήτανε Θεός…!

  • Η οικογένεια τι λέει; Σας βλέπει καθόλου…;

Τα παιδιά μου δεν είναι εδώ, επομένως δεν δημιουργούνται δυσκολίες με την έννοια της βιολογικής συμπαρουσίας, αλλά γενικότερα η οικογένεια μου, και η σύζυγός μου, έχει την ανοχή που χρειαζόταν προκειμένου να μπορώ να αφιερωθεί ένας Δήμαρχος στο έργο του.  Οπότε αναγνωρίζω την συνεισφορά της και την Ευχαριστώ δημόσια!

 

Η ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ:

 

0016

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top