ΥΓΕΙΑ

Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ): Καταγγελία για την αναστολή Βηματοδοτικού Τμήματος του Νοσοκομείου “Αγ. Ανδρέας”

patra nosokomeio ag andreas o enas kardiologos tis meth
| “ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ”

 

Παρέμβαση στην 6η ΥΠΕ και στο Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» πραγματοποίησε αντιπροσωπεία αποτελούμενη από μέλη του ΔΣ της Ε.Ι.Ν.Α. , της Τριμελούς Επιτροπής του ΓΝΠ , του ΔΣ του σωματείου «Ιπποκράτης» του νοσοκομείου, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, συνταξιοδοτικοί φορείς και συνδικάτα για το ζήτημα που αφορά στην αναστολή λειτουργίας του Βηματοδοτικού Τμήματος του νοσοκομείου.

Στο τμήμα αυτό εργάζονταν δύο συνάδελφοι Καρδιολόγοι (ελάχιστες προϋποθέσεις λειτουργίας), με τον έναν να συνταξιοδοτείται τους προηγούμενους μήνες και να επιστρέφει στο νοσοκομείο με δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Ωστόσο, λόγω της αλλαγής της σύμβασης το Υπουργείο ανέστειλε τη λειτουργία του τμήματος ζητώντας εκ νέου πιστοποίηση από τον έναν ιατρό.

Υπαίτιοι για την αναστολή της λειτουργίας του Τμήματος είναι το Υπουργείο Υγείας και η 6ης ΥΠΕ, ο Διοικητής της οποίας δεν ανέλαβε τις ευθύνες του και τα απέδωσε όλα σε γραφειοκρατικά κωλύματα.

Το ζήτημα ωστόσο δεν είναι τόσο γραφειοκρατικό, όσο ουσιαστικό διότι η συνταξιοδότηση του ενός ιατρού ήταν γνωστή εδώ και καιρό και δεν προκηρύχθηκαν οι απαιτούμενες θέσεις σε ένα τμήμα που στο παρελθόν υπηρετούσαν πέντε Καρδιολόγοι.

Διαφαίνεται για άλλη μια φορά ότι η ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας δεν αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση που έχουν σαν Ευαγγέλιο την εμπορευματοποίηση της υγείας, ωθώντας το λαό σε υποβαθμισμένες Υπηρεσίες Υγείας περιμένοντας σε τεράστιες λίστες αναμονής ή αναγκάζοντας τους ασθενείς να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη απευθυνόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Αντίστοιχα πράττουν και στο συγκεκριμένο ζήτημα βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία του λαού της περιοχής, μετακυλώντας τις ήδη μεγάλες αναμονές για εξειδικευμένες ιατρικές πράξεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και υποβαθμίζοντας περαιτέρω το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Να επαναλειτουργήσει άμεσα το Βηματοδοτικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών
Να προκηρυχθούν άμεσα οι απαιτούμενες μόνιμες θέσεις καρδιολόγων για τη στελέχωση του τμήματος και γενικότερα για την κάλυψη μόνιμων θέσεων του λοιπού ιατρονοσηλευτικού προσωπικού

You may also like

Comments are closed.

More in:ΥΓΕΙΑ