ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Δήμος Αιγιαλείας: Διάβημα για ματαίωση της μεταφοράς της έδρας της Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα

Facebook
Twitter
Μήνυμα στέλνουν ο δήμαρχος και επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της Αιγιάλειας που προσυπογράφουν διάβημα της πόλεως για την ματαίωση κάθε σκέψης μεταφοράς της έδρας της Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο στην Πάτρα.

Στη διάρκεια σύσκεψης το βράδυ της Δευτέρας 7 Ιουνίου στο δημαρχείο, οριστικοποιήθηκε το κείμενο – διάβημα της πόλεως, που προσυπογράφεται από τον δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Χρήστο Γούτο, Βασιλική Ψυχράμη, Παναγιώτη Παπακωνσταντινόπουλο και Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο, το οποίο αποστέλλεται στους βουλευτές προκειμένου να προσυπογράψουν όπως άλλωστε υπήρξε η δέσμευση στην τηλεδιάσκεψη της περασμένης Τετάρτης και να προωθηθεί προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με ταυτόχρονο αίτημα για συνάντηση αντιπροσωπείας της πόλεως με την υπουργό.

Αναλυτικά στο διάβημα του δήμου Αιγιαλείας αναφέρεται:

Αξιότιμη κα Υπουργέ,

Στην εισήγηση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου Αναδιάρθρωσής του και στην πρόσφατη επικαιροποίηση αυτής, διαπιστώσαμε την εμμονική και μη επαρκώς αιτιολογημένη συμπερίληψη μεταφοράς της έδρας του Παραρτήματος Αιγίου (Τμήμα Φυσικοθεραπείας) στην Πάτρα, παρ’ ότι:

√ Το υψηλό επίπεδο Προπτυχιακών Σπουδών,

√ Τα Μεταπτυχιακά του Προγράμματα,

√ Η αρτιότητα των Μελών Δ.Ε.Π.,

√ Η υψηλή ζήτηση των Φοιτητών σε κάθε Ακαδημαϊκό Έτος,

√ Η υψηλή Βάση Εισαγωγής,

√ Οι άρτιες Εγκαταστάσεις (περιουσία του Δήμου Αιγιάλειας – πρώην Χαρτοποιία Αιγίου), δεδομένης της πλήρους έλλειψης αντίστοιχων κτιριακών υποδομών για την στέγασή του άμεσα στην Πάτρα,

√ Η μικρή χιλιομετρική απόσταση (34χλμ.) με την Πανεπιστημιούπολη Πατρών,

√ Η διασύνδεση του Τμήματος Φυσικοθεραπείας με τον Νοσοκομείο Αιγίου, δεν συγχωρούν την διακοπή λειτουργίας του στην πόλη του Αιγίου.

Στα παραπάνω θα πρέπει να προστεθεί το αγκάλιασμα του Α.Ε.Ι. στο Αίγιο από το σύνολο της κοινωνίας και των επαγγελματιών της τοπικής αγοράς, η οποία έχοντας επενδύσει σε αυτό θα πληγεί καίρια από την μεταφορά του στην γειτονική Πάτρα.

Συμπληρώνουμε δε ότι την χρονική περίοδο που συστάθηκε το Τ.Ε.Ι. Φυσικοθεραπείας αυτό συνέβη με την προοπτική να προστεθούν μεταγενέστερα τέσσερα (4) ακόμα Τμήματα γι’ αυτό και ο Δήμος παραχώρησε το «φιλέτο» της πόλης και τεράστια έκταση της πρώην Χαρτοποιίας.

Κατόπιν όλων αυτών και στην κατεύθυνση εξαίρεσης της ως άνω εισήγησης της Συγκλήτου, να δεχθείτε αντιπροσωπεία του Δήμου Αιγιάλειας για μια ειλικρινή συζήτηση μαζί σας, πριν την λήψη των οριστικών σας αποφάσεων.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top