ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Τι αλλάζει στον Δήμο Αιγιάλειας; Με μεγαλύτερο “αέρα” νίκης “καλπάζει” ο Χρήστος Γούτος;

ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ 1

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Οι εθνικές εκλογές και το αποτέλεσμα τους έχουν αντίστοιχο απόηχο και στον Δήμο της Αιγιάλειας.

Η παράταξη Χρήστου Γούτου, που στις προηγούμενες εκλογές υποστηρίχθηκε από την Νέα Δημοκρατία, αποκτά δυναμικό «αέρα» όταν το ποσοστό του κόμματος στην περιοχή, στις 21 Μαΐου, άγγιξε σχεδόν το 40%.

Κι είναι «αέρας» που φαίνεται να μπορεί να «δυναμώσει» περισσότερο μετά την από καιρό επιλογή να ενταχτεί και να συμπλεύσει μαζί του η επικεφαλής παράταξης κα. Βασιλική Ψυχράμη η οποία προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.

Όλα αυτά, όταν ο νυν Δήμαρχος κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, έχει ακόμα και μέσα στους κόλπους της παράταξης του στελέχη που προέρχονται απ’ την «γαλάζια» πλευρά και θα βρεθούν σε δίλημμα επιλογής σε μια περίπτωση «ανοιχτής» στήριξης της παράταξης Γούτου από την Νέα Δημοκρατία.

Όταν μάλιστα ο υποψήφιος Δήμαρχος μιλά ήδη με τα κεντρικά του κόμματος και απολαμβάνει αποδοχής, και σε επίπεδο νομαρχιακής οργάνωσης. Ανάλογο δίλημμα θα έχουν και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ενώ το ενδιαφέρον εστιάζεται και στο πώς θα κινηθεί ο πρώην βουλευτής, Κώστας Σπηλιόπουλος, που έχει ανακοινώσει την κάθοδο του στον Δήμο.

 

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Πάντως ο κ. Καλογερόπουλος δείχνει να μην ανησυχεί, ακόμα και μετά την παντοκρατορική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, ενώ πετά «μπηχτή» σ’ όσους αναζητούν κομματική στήριξη δηλώνοντας ότι: «κάτι τέτοιο αναδεικνύει την πολιτική τους ανεπάρκεια».

«Είναι δεδομένο ότι το πολιτικό σκηνικό και το δημοτικό σκηνικό είναι συγκοινωνούντα δοχεία πλην όμως εξαρτάται απ’ το ποια είναι και η κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες στην καθημερινότητα τους σε μια πόλη», σχολίασε, απαντώντας πως δεν νιώθει απειλούμενος.

Επεσήμανε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να συνεργάζεται με την εκάστοτε κυβέρνηση, άρα πρέπει να είναι ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη. Και συμπλήρωσε λέγοντας ότι: «αυτό εξαρτάται απ’ τα πρόσωπα που την υπηρετούν, αν στην πορεία τους έχουν αφήσει σημάδια ανεξαρτησίας. Διότι αυτό ακριβώς κρίνουν οι πολίτες.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΛΚΔΟΣΗ

You may also like

Comments are closed.