ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δυτική Αχαΐα: Σε πλήρη εξέλιξη η ύδρευση χωριών από το Φράγμα του Πείρου – Ο Δήμαρχος κάνει πράξη τις υποσχέσεις του

perifereia fragma 1
Η βάνα γύρισε και από σήμερα (Τετάρτη 7 Απριλίου) το πρωϊ, τα Λουσικά υδρεύονται από το νερό του φράγματος Πείρου. Σημειώνεται ότι με νερό από το φράγμα, πλήν Λουσικών, υδρεύονται ήδη οι κοινότητες Σπαλιαρέϊκα, Ψηλή Ράχη, Χαϊκάλι-Κατσαϊτέϊκα και ακολουθούν τις επόμενες ημέρες τα Αγιοβλασίτικα, ο Λεύκος, τα Στεναϊτικα και τα Καρνασέϊκα.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με το νερό από το φράγμα θα συνδεθούν οι κοινότητες Μαζαράκι, Κόμη, Μιτόπολη, Αχαϊκό, Αλισσός, Κάτω Αλισσός, Άγιος Νικόλαος Κράλι, Άγιος Στέφανος και Άνω Σουδενέϊκα για να ακολουθήσουν η Κάτω Αχαϊα και τα Νιφορέϊκα.

Σήμερα το πρωί στα Λουσικά βρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς, ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Φίλιας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ Θανάσης Πουλίδας, ο πρόεδρος της κοινότητας Λουσικών Δημήτρης Κουνέλης και ο συνεργάτης του Περιφερειάρχη Χρήστος Μητρογιώργος.

Μετά τα Λουσικά οι Φαρμάκης και Μυλωνάς επισκέφθηκαν τα έργα που έχουν ξεκινήσει για την κατασκευή του αγωγού που θα μεταφέρει τα νερά του φράγματος στην Κάτω Αχαϊα ενώ ταυτόχρονα συζήτησαν για την επόμενη φάση των εργασιών που είναι αναγκαίες ώστε τα νερά του φράγματος να υδρεύσουν τη Μόβρη και το βόρειο Λαρισσό (Λάππα, Μετόχι, Βουπράσιο).

«Κάθε κοινότητα που συνδέεται με τα νερά του φράγματος είναι ένα χτύπημα στα φαινόμενα της λειψυδρίας που μας μαστίζουν κάθε καλοκαίρι. Κάθε κοινότητα που συνδέεται με τα νερά του φράγματος είναι το κλείσιμο μιας γεώτρησης και ο επακόλουθος εμπλουτισμός των υπόγειων υδροφορέων. Κάθε κοινότητα που συνδέεται με τα νερά του φράγματος είναι μια μείωση στις δαπάνες, για τη λειτουργία των αντλιοστασίων στις γεωτρήσεις» δήλωσε ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε:

«Το σχέδιο ύδρευσης του Δήμου μας από τα νερά του φράγματος Πείρου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με στόχο να έχουν όλα τα νοικοκυριά του Δήμου μας νερό άφθονο σε ποσότητα και άριστης ποιότητας. Θέλω, με την ευκαιρία αυτή, να εκφράσω την πλήρη ικανοποίησή μου για τη συνεργασία που έχουμε και σε αυτό το ζήτημα με την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη. Εργαζόμαστε από κοινού και ο στόχος, που είναι η εξυπηρέτηση των δημοτών, είναι επίσης κοινός», κατέληξε ο Σπύρος Μυλωνάς.

You may also like

Comments are closed.