ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Δήμος Δυτικής Αχαΐας: Ξεκίνησε ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών

Facebook
Twitter
Σε ένα σημαντικό βήμα για την ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών, προχώρησε ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας.

Για την ακρίβεια, σε συνεργασία με την εταιρεία «Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.», τοποθετήθηκαν ειδικοί κάδοι για μικρές σε μέγεθος συσκευές, όπως ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εκτυπωτές, fax, ηλεκτρικές σκούπες, ψηστιέρες, καφετιέρες, κινητά τηλέφωνα, τόνερ και λαμπτήρες.

Οι ειδικοί κάδοι τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία του Δήμου, όπου είναι το Δημαρχείο στην Κάτω Αχαΐα και τα δημοτικά καταστήματα στο Λάππα, στα Σαγέικα και στα Λουσικά.

Σε ότι αφορά μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές (ψυγεία, κουζίνες, πλυντήρια ρούχων, θερμοσίφωνες κλπ) θα συλλέγονται από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου.

Οι ενδιαφερόμενοι δημότες μπορούν να ειδοποιούν την υπηρεσία (τηλ. 26930 23520), ώστε να γίνεται η παραλαβή της συσκευής για ανακύκλωση. Ταυτόχρονα οι δημότες έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν οι ίδιοι τη συσκευή που θέλουν να αποσύρουν, στον κεντρικό χώρο συλλογής τους στο δημοτικό αμαξοστάσιο.

«Πρόκειται για μια επί μέρους κίνηση που αντιμετωπίζει ένα ειδικό πρόβλημα, όπως είναι η ανακύκλωση των ηλεκτρικών συσκευών», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «Με την κίνηση αυτή μειώνουμε τον όγκο των απορριμμάτων που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ και παράλληλα αναπτύσσουμε τη λογική της προστασίας του περιβάλλοντος από υλικά όπως το φρέον, το αλουμίνιο και το πλαστικό, ενώ παράλληλα προωθείται η ανάκτηση χρήσιμων πρώτων υλών, όπως το αλουμίνιο και ο σίδηρος. Καλώ τους συνδημότες να συνεργαστούν με το Δήμο για τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία αυτής της προσπάθειας» κατέληξε ο Δήμαρχος.

«Η υπηρεσία καθαριότητας επεκτείνει την προσπάθειά της σε ένα ακόμα τομέα» τόνισε σε δηλώσεις του, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Άγγελος Καρατζάς και πρόσθεσε: «Η μάχη της καθαριότητας δίνεται σε πολλά επίπεδα και είναι συνεχής. Κινούμεθα σε πολλά επίπεδα από τους νέους κάδους που περιμένουμε μέχρι τις προσπάθειες για τη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης, ενώ με την ανακύκλωση των συσκευών αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες προς τους συνδημότες σε ένα ακόμα τομέα», ολοκλήρωσε τη δήλωσή του ο Άγγελος Καρατζάς.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top