ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ: Η κατ’ οίκον φροντίδα αρχίζει…

Facebook
Twitter
ΝΑΝΤΙΑ (1)

Το να γίνει ο Δήμος «φίλος» του πολίτη και ιδίως εκείνου που έχει ανάγκη, είναι μια υπόσχεση που εύκολα δίνεται και ακούγεται κάθε φορά που μια παράταξη διεκδικεί τα ηνία μιας πόλης. Αλλά όταν αυτό μετουσιώνεται σε πράξη τότε αξίζει «χώρο» και «χρόνο» από την προσοχή των πολλών. Και αυτό που δρομολογείται πια στη Δυτική Αχαΐα είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει – και μακάρι – στοιχείο μίμησης από άλλες πόλεις.

Ανήμποροι ή οικονομικά αδύναμοι συμπολίτες, συνάνθρωποι μόνοι ή προχωρημένης ηλικίας που τα αυτονόητα για όλους εμάς είναι ζητούμενα για εκείνους, θα έχουν πλέον ένα έμπρακτο και καθημερινό στήριγμα. Όλα αυτά με αφορμή την πρωτοβουλία συνεργασίας που ανέλαβε να κάνει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας μέσω της αρμόδιας Αντιδημάρχου του κας Νάντιας Ασκούνη με την Co2gether.

 

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψε ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας με την Co2gether, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της Αντιδημάρχου Οικονομικών, Πολιτισμού, Εθελοντισμού και Κοινωνικής Προστασίας κας Νάντιας Ασκούνη και της ιδρύτριας της Co2gether  κας Μαρίας Ζαφειροπούλου αναφορικά με το πρόγραμμα που θα υλοποιήσει η εξειδικευμένη ομάδα, με  κατ’ οίκον επισκέψεις και παρεμβάσεις σε άτομα που χρήζουν υποστήριξης.

Στην συνάντηση εργασίας, που διήρκησε περίπου τρεις ώρες, παρέστησαν και οι υπάλληλοι των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, με την αμέριστη βοήθεια των οποίων θα καταγράφονται και θα αξιολογούνται οι ανάγκες των ατόμων που θα επισκέπτεται το διεπιστημονικό προσωπικό της Co2gether, για το χρονικό διάστημα που διαρκέσει το Μνημόνιο Συνεργασίας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ορθή διαχείριση και τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας του προγράμματος, την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τον βέλτιστο συντονισμό μεταξύ των δυο φορέων.

 

ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ

Η εξειδικευμένη ομάδα της Co2gether εξήγησε ότι  οι κατ’ οίκον παρεμβάσεις της θα εστιάσουν σε φτωχά νοικοκυριά απομονωμένων ή δυσπρόσιτων οικισμών του Δήμου, προσφέροντας πολλαπλές υπηρεσίες, όπως:

  • Προσφορά τροφίμων, μέσω της Τράπεζας Τροφίμων Δυτικής Ελλάδας, σε πολίτες του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, που αντιμετωπίζουν επισιτιστική κρίση.

 

  • Προσφορά υγειονομικού υλικού/εξοπλισμού μέσω της Co-SolidarityPlatform σε άπορους ασθενείς ή ασθενείς με οικονομικές δυσκολίες.

 

  • Εργονομικές παρεμβάσεις που αφορούν την υγιεινή και ασφάλεια στο σπίτι (τοποθέτηση αυτοκόλλητων ταινιών σε χαλιά, τοποθέτηση αντιολισθητικών χαλιών, τοποθέτηση ανυψωτών λεκάνες, εργονομική βελτίωση μπάνιου κλπ.).

 

  • Συμβουλευτικές υπηρεσίες, όπως φροντίδας και αυτοφροντίδας, ψυχολογική στήριξη, συμβουλευτική διαχείρισης άγχους, συμβουλευτική οικογένειας και παιδιών, αλλά και πράξεις ψυχικής ενδυνάμωσης (όπως βάψιμο σπιτιού).

 

Νάντια Ασκούνη – Αντιδήμαρχος Οικονομικών – Πολιτισμού, Εθελοντισμού και Κοινωνικής Προστασίας:

«Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα των ευπαθών πολιτών του Δήμου μας, λάβαμε με μεγάλη χαρά την προσφορά τροφίμων και υγειονομικού υλικού από την Co2gether. Με τις κατ’ οίκον επισκέψεις που θα ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται από τη διεπιστημονική ομάδα, δρώντας επικουρικά και παράλληλα με τους ανθρώπους των Κοινωνικού Τομέαπου δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό όλα αυτά τα χρόνια, ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να φροντίσουμε περαιτέρω πολλούς από τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Είναι πολύ σημαντικό ότι όλες αυτές οι δράσεις πραγματοποιούνται δωρεάν και δεν υπάρχει καμία οικονομική υποχρέωση εκ μέρους του Δήμου. Ευχαριστούμε θερμά την Co2gether για την πολύτιμη συνεισφορά της στο κοινωνικό μας έργο και ευελπιστούμε σε μια αγαστή συνεργασία».

 

Μαρία Ζαφειροπούλου, ιδρύτρια της Co2gether:

«Μέσα από αυτή την  πρωτοβουλία που υλοποιούμε με τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας αλλά και με άλλους 5 Δήμους της Περιφέρειας μας, τα άτομα αποκτούν καλύτερη ποιότητα ζωής και υψηλότερο ποσοστό αυτονομίας, κάτι το οποίο αποτελεί κύριο στόχο μας. Οι «Επισκέψεις ζωής» της Co2gether είναι επισκέψεις που δίνουν δύναμη και ζωή σε συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Εστιάζουμε σε κάθε πολίτη, και στην κάθε οικογένεια ξεχωριστά. Αποσκοπούμε τόσο στην βελτίωση της ποιότητας ζωής τους όσο και στην επίλυση βασικών αναγκών των ευπαθών πολιτών, προσεγγίζοντας ολιστικά κάθε σπίτι που επισκεπτόμαστε».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top