ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Δήμος Ερυμάνθου: Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων

Facebook
Twitter
Τρία σημαντικά έργα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων, δύο σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Ερυμάνθου και του Δημοτικού καταστήματος στη Χαλανδρίτσα, εντάχθηκαν στον προσωρινό Πίνακα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για το Πρόγραμμα «Επενδύσεις σε δημόσιες υποδομές για ενεργειακή αναβάθμιση και την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

Ειδικότερα, στον προσωρινό Πίνακα των 28 προτάσεων που αξιολογήθηκαν από την Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, τρεις αφορούν τον Δήμο Ερυμάνθου και συγκεκριμένα:

«Αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας για το σχολικό συγκρότημα Γυμνάσιο- Λυκειακές τάξεις Φαρρών Δήμου Ερυμάνθου» με επιλέξιμη δαπάνη 861.000,00 ευρώ,

– «Αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας για το σχολικό συγκρότημα Σταυροδρομίου» με επιλέξιμη δαπάνη 833.000 ευρώ, και

– «Αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας για το Δημοτικό Κατάστημα και το Γυμνάσιο- Λυκειακές τάξεις Χαλανδρίτσας» με επιλέξιμη δαπάνη 954.000,00 ευρώ.

Τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης προβλέπουν εκτεταμένες παρεμβάσεις στο σύστημα θέρμανσης με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στην αντικατάσταση των λαμπτήρων, στην θερμομόνωση, στην αντικατάσταση των κουφωμάτων, κ.ά. διαμορφώνοντας ασφαλείς και καλύτερες συνθήκες στο σχολικό περιβάλλον και επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση των εκπομπών CO2.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη για την θετική αξιολόγηση των προτάσεων που είχαμε υποβάλει στη συγκεκριμένη δράση, η οποία είναι πολύ σημαντική αν αναλογιστούμε ότι πρόκειται για παλαιά κτίρια, συνεπώς και ενεργοβόρα. Με την ένταξη των τριών έργων στο πρόγραμμα βελτιώνονται οι συνθήκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας και αναβαθμίζεται το περιβάλλον. Είναι ένα πρώτο βήμα που γίνεται για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων του Δήμου μας και τον εκσυγχρονισμό τους, ενώ στόχος μας είναι να ενταχθούν σε αντίστοιχα προγράμματα κι άλλα σχολικά συγκροτήματα. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους ειδικούς συνεργάτες του Δήμου, που ωρίμασαν με πολύ μεγάλη προσπάθεια την πρόταση καθώς και τις Υπηρεσίες του Δήμου για την υποβολή της πρότασης», δήλωσε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top