ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Δήμος Πατρέων: 143 oι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι

Facebook
Twitter
Αντιμέτωποι με πρόστιμα βρίσκονται αρκετοί εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί και ενώ έπρεπε να αναρτούν τα test που υποβάλλονται δύο φορές την εβδομάδα, δεν τα καταχωρούσαν.

Αποτέλεσμα είναι για τον Οκτώβριο να εντοπιστούν από την Ανεξάρτητη Αρχή Διαφάνειας στο Δήμο Πατρέων αρκετές περιπτώσεις εργαζομένων που δεν δήλωσαν τα τεστ, κάποιοι δικαιολογημένα γιατί βρίσκονταν σε άδεια και άλλοι αδικαιολόγητα, γιατί μπορεί να το ξέχασαν ή να μην έκαναν τεστ.
«Υπάρχει πράγματι αριθμός εργαζομένων που δεν πραγματοποίησαν Rapid Test ή δεν το ανάρτησαν όπως προβλέπεται, ο οποίος όμως είναι αρκετά μικρότερος από τον αριθμό που αναφέρεται στα δημοσιεύματα. Για το συγκεκριμένο θέμα έχουν γίνει ήδη οι προβλεπόμενες ενέργειες από τις Υπηρεσίες μας με ενημέρωση της Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας και αποστολή των σχετικών στοιχείων», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Διοίκησης, Διονύσης Πλέσσας, επισημαίνοντας πως το ζητούμενο δεν θα έπρεπε να είναι η επιβολή προστίμων στους εργαζόμενους, αλλά να πειστούν να εμβολιαστούν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι είναι 143, εκ των οποίων 70 μόνιμοι υπάλληλοι, 58 της Κοινωφελούς και 15 ορισμένου χρόνου.
«Οι εμβολιασμοί του προσωπικού μαζί με άλλα μέτρα που λαμβάνουμε, λειτουργούν ανασταλτικά στην εξάπλωσή της, ενώ το εμβόλιο είναι ένα από τα όπλα της επιστήμης για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Πέραν αυτών όμως, σημαντικό μέτρο για την μη εξάπλωση είναι και η πραγματοποίηση διαγνωστικού ελέγχου για covid 19 μέσω Rarid test. Σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους οι εργαζόμενοι υποχρεούται να υποβάλλονται σε Rarid tast εβδομαδιαίως (τώρα 2 φορές) τα οποία και καταχωρούνται στην ειδική πλατφόρμα.
Οι οδηγίες των Υπηρεσιών μας προς το προσωπικό είναι σαφείς προς την κατεύθυνση αυτή αλλά και της Δημοτικής Αρχής για την πραγματοποίηση των test», τόνισε ο κ. Πλέσσας.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top