ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Πατρέων: Αντίδραση μετά την απόρριψη τροπολογίας του ΚΚΕ για τους συμβασιούχους

Αντίγραφο του DSC 2130 copy 2406x1606
Για την προκλητική στάση της Κυβέρνησης κάνει λόγο η Δημοτική Αρχή της Πάτρας μετά την απόρριψη της τροπολογίας που κατέθεσε το ΚΚΕ προχθές Πέμπτη στη Βουλή για τους συμβασιούχους.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Απορρίφθηκε χθες από την Κυβέρνηση η τροπολογία που είχε επεξεργαστεί η Δημοτική Αρχή της Πάτρας και είχε σταλεί σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η τροπολογία κατατέθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος που συζητήθηκε χθες στη Βουλή και στηρίχτηκε και από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Σ’ αυτή γινόταν πρόβλεψη, ώστε η μισθοδοσία των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ που επανέρχονται με δικαστικές αποφάσεις στο Δήμο, να συνεχίζει να είναι υποχρέωση του ΟΑΕΔ και του Υπουργείου Εργασίας, καθώς και να υπάρξει έκτακτη χρηματοδότηση, ώστε να καλυφθούν οι δαπάνες που έχουν γίνει ως τώρα, για μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ και ο αρμόδιος Υπουργός Μ. Βορίδης, απέρριψαν ωμά και προκλητικά το αυτονόητο, το δίκαιο αυτό αίτημα του Δήμου Πατρέων και των εργαζομένων. Μας κατηγόρησε ο κ. Βορίδης, γιατί δεν αντιδικούμε με τους εργαζόμενους και είπε ότι απ’ τη στιγμή που ο Δήμος επέλεξε αυτό το δρόμο, θα υποστεί και τις συνέπειες, καθώς η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να συμβάλλει ούτε με ένα ευρώ!

Μάλιστα, διαστρεβλώνοντας τη θέση της Δημοτικής Αρχής, μας κατηγόρησε πως δε θέλουμε μόνιμες προσλήψεις, τη στιγμή που προμετωπίδα όλων των ενεργειών μας είναι να υπάρχει «Δουλειά για όλους, Δουλειά με Δικαιώματα», τη στιγμή που το βασικό σύνθημα που ακουγόταν έξω από το Μαξίμου ήταν «Τέρμα πια στη σύγχρονη σκλαβιά, για όλους μας δικαίωμα η σταθερή δουλειά».

Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή και η στάση της Κυβέρνησης ήταν αποκαλυπτική. Εκθέτει ανεπανόρθωτα την παράταξη της ΝΔ στο Δημοτικό Συμβούλιο «Πάτρα Ενωμένη», που κατηγορούσε στην τελευταία συνεδρίαση τη Δημοτική Αρχή για αντεργατική στάση, που προανήγγειλε στήσιμο σκηνών έξω από το Μαξίμου μέχρι να δικαιωθούν οι εργαζόμενοι. Εκθέτει τους Βουλευτές Αχαΐας της ΝΔ και ειδικά την κυρία Αλεξοπούλου, που έσφιγγε χέρια συμβασιούχων και φωτογραφιζόταν κάτω από το Δημαρχείο, κατηγορώντας το Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, ως υπεύθυνο που δε μένουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά. Πού ήταν χθες, γιατί δε στήριξε την τροπολογία; Εκθέτει και τις άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που εμφανίζονταν υπέρμαχοι των εργαζομένων, με τη λογική «θα τα βρούμε απ’ την κυβέρνηση τα λεφτά, φτάνει να θέλει η Δημοτική Αρχή».

Η Δημοτική Αρχή, προχωρά, παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εξασφαλιστεί για τους επόμενους μήνες η μισθοδοσία των συμβασιούχων εργαζομένων. Όμως, ο πατραϊκός λαός και οι εργαζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι ο αγώνας δεν τελείωσε, οι δυσκολίες που πρέπει να ξεπεράσουμε είναι μπροστά μας. Δεν θα ξεμπερδέψουν όμως εύκολα μαζί μας, το δίκιο μας θα το βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους!

Οι εργαζόμενοι, οι συμβασιούχοι του Δήμου, είναι ώρα να βγάλουν συμπεράσματα, έχουν πείρα πια ποιος είναι δίπλα τους και ποιος απέναντί τους, ποιος αγωνίστηκε και αγωνίζεται για τα δικαιώματά τους.

Τους καλούμε όλους, να συνεχίσουν να παλεύουν στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου Πατρέων, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της μισθοδοσίας τους.

Ο αγώνας συνεχίζεται!

Δουλειά για όλους, Δουλειά με Δικαιώματα

ΤΟ ΚΚΕ ΑΧΑΙΑΣ

Το ΚΚΕ Αχαΐας σε ανακοίνωσή του αναφέρει: “Με κυνικό τρόπο ο υπουργός Εσωτερικών, Μ. Βορίδης, απέρριψε την τροπολογία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, η οποία προέβλεπε την έκτακτη χρηματοδότηση των Δήμων για να μπορέσουν να πληρώσουν τη μισθοδοσία των συμβασιούχων.

Το πρόβλημα αφορά Δήμους, όπου οι συμβασιούχοι των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ παρέμειναν στη θέση τους, μέσω δικαστικών αποφάσεων. Έτσι, οι Δήμοι κλήθηκαν να αναλάβουν αυτοί την μισθοδοσία τους, παρά το γεγονός πως η πρόσληψη έγινε από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Ο Μ. Βορίδης, αντί να απολογηθεί που η κυβέρνηση του κρατάει αυτούς τους ανθρώπους σε ομηρία και τους αναγκάζει να μπαινοβγαίνουν στα δικαστήρια με όλες αυτές τις άθλιες εργασιακές σχέσεις που ανακυκλώνουν την ανεργία, «στηλίτευσε» την αγωνιστική Δημοτική Αρχή της Πάτρας και άλλους δήμους επειδή «συνομολογούν» στα αιτήματα των συμβασιούχων όταν εκείνοι προσφεύγουν στα δικαστήρια, «αντί να αντιδικούν» μαζί τους.

«Όχι δεν θα υπάρξει αναμόρφωση του προϋπολογισμού, από τη στιγμή που οι Δήμοι επιλέγουν αυτό το δρόμο, θα έχουν την ευθύνη των αποφάσεων», είπε προκλητικά ο υπουργός, επικρίνοντας όσους Δήμους επιλέγουν να μην βρεθούν απέναντι στους συμβασιούχους”.

You may also like

Comments are closed.