ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Πατρέων: Αιτήσεις για δωρεάν Φροντιστήρια ξένων γλωσσών

dimos patra 873x432.jpg

Από το Κέντρο Κοινότητας του Kοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων  γνωστοποιείται ότι ξεκινά την Τρίτη 16 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη, η υποβολή αιτήσεων για το Πρόγραμμα “Δωρεάν Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών για παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών”.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

Σκοπός των δωρεάν φροντιστηρίων είναι να βοηθηθούν τα παιδιά των οικογενειών της πόλης μας που είναι αντιμέτωπες με οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, αλλά έχουν θέληση για μόρφωση και πρόοδο.

Το πρόγραμμα  στηρίζεται στη συμβολή ευαισθητοποιημένων συμπολιτών – Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών, οι οποίοι αφιλοκερδώς δέχονται  παιδιά των συγκεκριμένων οικογενειών να παρακολουθούν δωρεάν τα μαθήματα που γίνονται στα Φροντιστήριά τους.

Μεγάλος αρωγός της συγκεκριμένης δράσης είναι ο Σύλλογος PALSO (Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Νομού Αχαΐας) που κάθε χρόνο απορροφά αφιλοκερδώς μεγάλο αριθμό παιδιών στα Φροντιστήρια μέλη του Συλλόγου. Τους ευχαριστούμε όλους και πάλι για την προσφορά τους.

Ο περσινός απολογισμός είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικός, δεδομένου ότι 172 παιδιά τοποθετήθηκαν σε Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών (Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Γερμανικά)

Ο Κοινωνικός Οργανισμός καλύπτει την αγορά των ξενόγλωσσων βιβλίων, όσων παιδιών εξυπηρετούνται από το Πρόγραμμα.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τα οποία κατατίθενται σε φωτοτυπίες είναι τα ακόλουθα:

1.          Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας γονέα ή κηδεμόνα

2.          Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

3.          Αποδεικτικό ανανέωσης ανεργίας ή βεβαίωση ανεργίας, ταμείο ανεργίας (ΟΑΕΔ) μισθοδοσία ή σύνταξη γονέων

4.          Δήλωση Φορολογικού Έτους  2021 (Ε1) και Εκκαθαριστικό 2021

You may also like

Comments are closed.