ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Πατρέων και Τροχαία… ας λύσουν το κυκλοφοριακό!

263738860 1076152406507552 3371275823089182708 n

Του Κωνσταντίνου Φλαμή

Ο Δήμος Πατρέων φαίνεται πως προχωρά και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς το ζήτημα της στάθμευσης. Και μάλιστα χρησιμοποιεί και την ψηφιακή τεχνολογία για να έχει καλύτερο αποτέλεσμα και να κάνει την ζωή των οδηγών… πιο εύκολη!

Ο δημότης θα έχει πλέον τη δυνατότητα να μην αγοράσει κάρτα αλλά να πληρώνει τα 0,30 ευρώ μέσω μίας εφαρμογής που θα έχει στο κινητό του. Από τη στιγμή που θα το κάνει θα μπορεί να σταθμεύει αφού αυτό θα καταγράφεται. Επιπλέον η πληρωμή θα μπορεί να γίνεται και μέσω sms! Το βασικό είναι ότι δίνεται η δυνατότητα με το νέο σύστημα να γίνεται ψηφιακά η διαδικασία της κατάληψης της θέσης. Στο άμεσο μέλλον και αφού ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία, θα υπάρχουν αισθητήρες στο έδαφος  που θα καταγράφουν ότι έχει γίνει κατάληψη μίας θέσης από ένα αυτοκίνητο. Θα γνωρίζουν οι δημότες, πάλι μέσα από μία εφαρμογή, ποιες θέσεις είναι κενές. Με αυτό τον τρόπο δεν θα ψάχνουν άσκοπα, θα αποφευχθεί ο κυκλοφοριακός φόρτος αλλά και η μόλυνση του περιβάλλοντος αφού θα περιοριστούν τα καυσαέρια. 

Όμως θα πρέπει και η Τροχαία να βοηθήσει σε όλα τα παραπάνω. Γιατί οι οδοί Αγίου Ανδρέου, Μαιζώνος, Κορίνθου, Κανακάρη και Καραϊσκάκη «στενάζουν»  από τα διπλοπαρκαρισμένα (και ενίοτε τριπλοπαρκαρισμένα) ενώ η Γούναρη είναι συνεχώς κατειλημμένη! Απαιτούνται συνεχείς έλεγχοι και δικυκλιστές που θα απομακρύνουν άμεσα όσους παρανομούν ώστε η κυκλοφορία να διεξάγεται χωρίς προβλήματα και κατ’ επέκταση… να μην «σπάνε» τα νεύρα των οδηγών!

You may also like

Comments are closed.