ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Πατρέων: Καθαρίζεται το δάσος Καρκαλού

3679894
Στον καθαρισμό του δάσους του Καρκαλού, προχωρά την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, η Κοινότητα Άνω Καστριτσίου σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων και το Δασαρχείο Πατρών. Με αυτόν τον τρόπο ικανοποιείται ένα διαχρονικό αίτημα της Κοινότητας προκειμένου να σωθεί το τελευταίο πευκοδάσος του Δήμου μας.  

Ο καθαρισμός του δάσους του Καρκαλού απαιτεί δουλειά και υπομονή, αλλά τα οφέλη σε βάθος χρόνου θα είναι τεράστια, αφού έτσι το δάσος θα καταστεί επισκέψιμο και προσβάσιμο από μικρούς και μεγάλους, ενώ με την δημιουργία Πρωτοκόλλου Υλοτομίας από το Δασαρχείο, θα μπορούν οι κάτοικοι της περιοχής, που έχουν ανάγκη, να εξασφαλίσουν την απαραίτητη ξυλεία, για ατομική τους χρήση.

Το αμέσως επόμενο βήμα, είναι -κατόπιν σχετικής μελέτης- να δημιουργηθούν δρόμοι και αντιπυρικές ζώνες ως μέτρο πυρασφάλειας. Με αυτόν τον τρόπο, το δάσος του Καρκαλού, ένα πραγματικό στολίδι για την περιοχή του Καστριτσίου και όχι μόνο, θα πάψει να αποτελεί κίνδυνο για όλη την περιοχή, με το ξεκίνημα του καλοκαιριού και των υψηλών θερμοκρασιών.

Και επειδή η ημερομηνία της δράσης συμπίπτει με την λήξη της αντιπυρικής περιόδου, η Κοινότητα Άνω Καστριτσίου επιθυμεί και δημοσίως να ευχαριστήσει τους 70 εθελοντές της Κοινότητας, οι οποίοι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στάθηκαν «άγρυπνοι φρουροί», για την ασφάλεια της περιοχής, καθώς επίσης και στους εθελοντές δασοπυροσβέστες, την Λέσχη 4×4, το Δασαρχείο Πατρών, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Πολιτική Προστασία του Δήμου Πατρέων και την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας.

You may also like

Comments are closed.