ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ: Μια ιστορική αλήθεια – πολιτικό «μυστικό», πίσω από αυτήν την φωτογραφία…

2 τζανακος φλωρατος 1

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Μια φωτογραφία από τα… παλιά που κρύβει μέσα της ένα ιστορικό πολιτικό «μυστικό». Είναι τραβηγμένη από επίσκεψη στην Πάτρα του Κώστα Σημίτη αλλά το ενδιαφέρον είναι στα δύο πρόσωπα που διακρίνονται.

Στον νικητή των δημοτικών εκλογών του 1998 Ευάγγελου Φλωράτου και τον μέχρι τότε αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Νίκο Τζανάκο, ο οποίος ανήκε στην αντίπαλη παράταξη, της απελθούσης δημοτικής αρχής του Ανδρέα Καράβολα.

Ο πρώτος, δεν δίστασε να κάνει μια πρόταση στον δεύτερο, ζητώντας του την υπέρβαση, ώστε να διαχειριστεί τον τομέα Καθαριότητας επί της δικής του θητείας που μόλις ξεκινούσε. Αποδεχόμενος προφανώς την αποτελεσματική δουλειά που μέχρι τότε είχε κάνει ο Αντιδήμαρχος.

Με τον τρόπο αυτό, ο Ευ. Φλωράτος επέδειξε την πολυσυλλεκτική και συνθετική νοοτροπία του, όμως οι καιροί ήταν «σκληροί» για τέτοιες υπερβάσεις.

Ο Νίκος Τζανάκος τον ευχαρίστησε, του αρνήθηκε όμως λέγοντας ότι δεν διανοείται να απομακρυνθεί από τον Δήμαρχο που πίστευε, τον Ανδρέα Καράβολα.  Ωστόσο, έθεσε εαυτόν στη διάθεση του διαδόχου του, για όποια βοήθεια και κατεύθυνση χρειαζόταν.

 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

 

You may also like

Comments are closed.