ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Πατρέων: Νέος, μοντέρνος φωτισμός στην οδό Κανακάρη

Καταγραφή 6
Η οδός Κανακάρη, μία από τις κεντρικότερες οδούς του Ιστορικού Κέντρου της Πάτρας, αναβαθμίζεται και στο πλαίσιο αυτό, αποκτά νέο, μοντέρνο φωτισμό στις ιστορικές στοές της, που ενισχύει τον χαρακτήρα της ως εμπορικού δρόμου.

Το έργο, εντάσσεται στο πλαίσιο της συνολικής ανάπλασης του ιστορικού κέντρου και σε νέα σημεία του και είναι προϋπολογισμού 719.200 ευρώ.

Με βάση την Τεχνική Μελέτη, που εκπονήθηκε από την Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού Έργου του Δήμου Πατρέων, τα έργα που εκτελούνται, περιλαμβάνουν τη δημιουργία του εναέριου και υπόγειου δικτύου ηλεκτροφωτισμού, συνδέονται στο σύστημα απομακρυσμένης διαχείρισης και ελέγχου του Δήμου Πατρέων, που τροφοδοτεί τα νέα φωτιστικά, παραδοσιακού τύπου, με λάμπες LED, που έχουν αναρτηθεί στην οροφή των στοών.

Η ανάπλαση της Κάτω Πόλης σε συνδυασμό με την ανάπλαση της Άνω Πόλης συνολικά δηλαδή του Ιστορικού Κέντρου της πόλης, αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα βελτίωσης της λειτουργίας, της  εικόνας και της ζωής των κατοίκων της Πάτρας και σ’ αυτό το βήμα περιλαμβάνεται και ο νέος φωτισμός της Κανακάρη.

1653382957574

 

You may also like

Comments are closed.