ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ: Οι οριστικές αποφάσεις για το Καρναβάλι

Facebook
Twitter
«Μένουμε ζωντανοί και υπεύθυνοι». Αυτό είναι το μήνυμα του Δήμου της Πάτρας και της Κοινωφελούς  του Πατρινού Καρναβαλιού, για το πρωί του Σαββάτου, όπου η πόλη θα γιορτάσει, υπό το βάρος της πανδημίας του κορωνοϊού και φέτος, την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού.

Όπως συνηθίζεται στην Πάτρα, το πρώτο Σάββατο μετά του Αγίου Αντωνίου, γίνεται η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, ωστόσο φέτος η τελετή μεταφέρεται χρονικά, καθώς υπήρξαν κρούσματα κορωνοϊού ανάμεσα στους συντελεστές της τελετής.

Το  Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης και μετά από εισήγηση της προέδρου του Φορέα, Ήρας Κουρή, ενέκρινε μια σειρά από δράσεις που θα γίνουν το πρωί του Σαββάτου, με αφορμή και την παράδοση του λαβάρου του Πατρινού καρναβαλιού στον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη.

Όπως αποφασίστηκε, από τις 11 το πρωί μέχρι και τη μία μετά το μεσημέρι, στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα λάβουν χώρα μια σειρά από δράσεις, οι οποίες θα έχουν στόχο να μεταφέρουν το χαρμόσυνο μήνυμα του καρναβαλιού. Σε αυτές θα συμμετάσχουν μουσικά σχήματα και ζογκλέρ, ενώ θα γίνει και ποδηλατάδα με καρναβαλικό περιεχόμενο. Παράλληλα, στους διερχόμενους θα διανέμονται αφίσες και υλικό του Πατρινού Καρναβαλιού.

Τις εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν το σύνολο Μοντέρνου τμήματος Jazz του Δημοτικού Ωδείου του Πολιτιστικού Οργανισμού, η Μπάντα του Δήμου και οι X-Saltibagos, ενώ οι καρναβαλοποδηλατάδες, θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί από την Τριών Συμμάχων και θα καταλήξουν στην πλατεία Γεωργίου.
Επίσης θα υπάρξουν καρναβαλοθεατρικές κινούμενες μορφές και φυσικά θα υπάρξει και το Μουσικό Άρμα.

Η λογική των δράσεων είναι να μην υπάρξει συνωστισμός των Πατρινών, υπό το φόβο μετάδοσης του κορωνοϊού, και για το λόγο αυτό επελέγη η διασπορά των εκδηλώσεων σε όλο το κέντρο.

Αυστηρά θα είναι τα μέτρα και στο δημαρχείο της Πάτρας, κατά την τελετή παράδοσης του λαβάρου του καρναβαλιού στον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη. Η  τελετή θα γίνει στο εσωτερικό του δημαρχείου και σε αυτό θα μπει συγκεκριμένος αριθμός ατόμων, τα ονόματα των οποίων θα βρίσκονται σε λίστα. Μάλιστα, η είσοδος θα επιτραπεί μόνο εάν οι προσκεκλημένοι προσκομίσουν αρνητικό ράπιντ τεστ, τα οποία θα γίνονται στην είσοδο του δημαρχιακού μεγάρου.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top