ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ: Τέλος το πάρκινγκ στον μώλο Αγίου Νικολάου

gka 6 1 850x460 1
Να βάλει τέλος επιζητεί ο δήμος στην αυθαιρεσία που χαρακτηρίζει την παραλιακή ζώνη της Πάτρας, στο θέμα της παράνομης στάθμευσης.

Ως γνωστόν ο χώρος του μώλου της Αγίου Νικολάου, αλλά και ο παραλιακός δρόμος στο κομμάτι Γούναρη – Αγίου Νικολάου μετατρέπεται σε ένα τεράστιο υπαίθριο παρκινγκ, ειδικότερα τις καθημερινές και τις ώρες της κυκλοφοριακής αιχμής.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η αρμόδια αντιδήμαρχος Αναστασία Τογιοπούλου   η περίοδος της ανοχής από πλευράς δήμου τελείωσε και υπάρχει ήδη έτοιμο σχέδιο  για να τοποθετηθούν φυσικά εμπόδια που δεν θα επιτρέπουν στα οχήματα την διέλευση τους στον μώλο.

«Εδώ και μέρες έχουμε ενημερώσει τους πολίτες με ειδικές σημάνσεις ότι απαγορεύεται η στάθμευση στον μώλο της Αγίου Νικολάου και έχουμε κάνει ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν είχαν όμως αποτέλεσμα. Αποφασίσαμε έτσι να προχωρήσουμε σε πιο δραστικά μέτρα κλείνοντας με φυσικά εμπόδια το σημείο που διέρχονται τα οχήματα.

Τα εμπόδια αυτά θα είναι μεταλλικά και υπάρχει αλυσίδα για τις ανάγκες του σκοπού τους». Θυμίζουμε ότι στον μώλο υπάρχουν ήδη τσιμεντένια κολονάκια, όμως είχε αφεθεί ένα άνοιγμα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα οχήματα που είναι να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη.

Στο εφ’ εξής το άνοιγμα αυτό θα κλειστεί  έτσι ώστε να μην παρκάρουν τα οχήματα στον μώλο. «Θέλουμε τον μώλο της Αγίου Νικολάου πίσω  και θα τον πάρουμε. Ο χώρος αυτός είναι για τους δημότες και την αναψυχή τους και όχι για στάθμευση» τονίζει χαρακτηριστικά η κ. Τογιοπούλου.

Ήδη μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα τα εμπόδια θα τοποθετηθούν στα σημεία που προβλέπεται. Αξίζει να αναφέρουμε ότι και η Τροχαία που προσπάθησε να βάλει σε μία τάξη την αυθαιρεσία στον μώλο της Αγίου Νικολάου, δεν έχει περισσευούμενο έμψυχο δυναμικό για να μπορέσει να ανταποκριθεί.

Οπότε η μόνη λύση πλέον είναι ο αποκλεισμούς του μώλου με φυσικά εμπόδια…

You may also like

Comments are closed.