Δήμος Πατρέων: «Το Ποντιακό Φεστιβάλ, το αποτύπωμά του και οι (γνωστοί) εργολάβοι δυσφήμισης της Πάτρας»

Facebook
Twitter
pontioi patra

Το 18ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών ολοκληρώθηκε, μετά από επίμονη και επίπονη δουλειά του Δήμου Πατρέων και της Διοίκησης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, αφήνοντας στο μυαλό όσων συμμετείχαν, αλλά και όσων παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις του, ένα μοναδικό αποτύπωμα. Χαρά, συγκίνηση, θύμηση της προσφυγιάς.

Χιλιάδες ενωμένα χέρια στον «Τόφαλο» και την Πλατεία Γεωργίου, σε όλη την πόλη. Χέρια ανθρώπων που χορεύουν ακόμα και σήμερα, μετά από 100 χρόνια, τους χορούς τους, χέρια που μαγειρεύουν και προσφέρουν απλόχερα το φαγητό τους σε όσους θέλουν να έρθουν σε επαφή με την ποντιακή παράδοση.

Η Πάτρα, πόλη προσφυγική κατά ένα μεγάλο μέρος, άνοιξε την αγκαλιά της και υποδέχτηκε τους επισκέπτες της, που έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Εκατοντάδες πατρινοί, εργαζόμενοι του Δήμου, παιδιά από το Χορευτικό του Δήμου, ΔΣ και μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων, απλοί πολίτες, συνέβαλαν με όλες τους τις δυνάμεις στην επιτυχία της διοργάνωσης και όλοι βγήκαν «ένα μπόι ψηλότεροι».

Για κάποιους, λοιπόν, που ευτυχώς αποτελούν την πλειοψηφία της πόλης μας, το Φεστιβάλ ήταν παράδοση, ήθη, προσφυγιά, μάθημα της ιστορίας μας και αποφασιστικότητα για το μέλλον του λαού μας και των λαών της περιοχής. Για άλλους, ήταν αποκλειστικά ευκαιρία για κέρδος, διαφήμιση εμπορική, ευκαιρία για ρηχή κριτική στη Δημοτική Αρχή.

Είναι μάλιστα τόσο το μένος τους, που δεν βλέπουν καν την υποκρισία,να αναγνωρίζουντη σφαγή και την προσφυγιά των Ποντίων επειδή τους βλέπουν ως «τσέπες» που αφήνουν λεφτά στην Πάτρα, ενώ την ίδια στιγμή τους ενοχλεί η αναγνώριση της γενοκτονίας των Παλαιστινίων που συμβαίνει αυτή τη στιγμή που μιλάμε, με τους νεκρούς να έχουν ξεπεράσει τις 40.000! Τους χαλάει η αισθητική!

Το Παμποντιακό Φεστιβάλ περνάει στην ιστορία της πόλης μας και θα μείνει στις μνήμες μας για καιρό, για τα μηνύματα που εξέπεμψε, για τους ανθρώπους που έφερε σε επαφή, για τις ιστορίες που είπε.

Ευχαριστούμε τους επισκέπτες μας για την αγάπη τους και τη χαρά τους, ευχαριστούμε τους πατρινούς για την υποδοχή τους, ευχαριστούμε την Παμποντιακή Ομοσπονδία και τους Συλλόγους για τη συνεργασία τους.

Υ.Γ. Διάφοροι που τους τελευταίους μήνες, κατά την προετοιμασία του Φεστιβάλ, προσπάθησαν να βγάλουν «απ’ τη μύγα ξίγκι», καλό θα ήταν να παραμείνουν φειδωλοί στις δηλώσεις τους.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top