ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Πύργου: Διαμεσολάβηση για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας

via
Στην έναρξη προγράμματος ποινικής διαμεσολάβησης, ως εναλλακτική επίλυση υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας προχωρά ο Δήμος Πύργου, έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου, στο πλαίσιο της οποίας η Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πύργου θα παρέχει ένα ειδικό συμβουλευτικό θεραπευτικό πρόγραμμα στους δράστες ενδοοικογενειακής βίας στο πλαίσιο της αποκαταστατικής – συμφιλιωτικής δικαιοσύνης.

Με τον Ν. 3500/2006 και τον αναθεωρημένο Ν. 4531/2018 έγιναν σημαντικές ρυθμίσεις ως προς την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και εισήχθη ο θεσμός της ποινικής διαμεσολάβησης για υποθέσεις πλημμελημάτων ενδοοικογενειακής βίας, επιτρέποντας στον εισαγγελέα να προτείνει στα μέρη να συμμετάσχουν σε διαμεσολάβηση πριν από την ποινική δίωξη ή πριν από τη δίκη.

Με την ποινική διαμεσολάβηση ουσιαστικά οι οικογένειες αποφεύγουν την άμεση έκθεση ενώπιον δικαστηρίου και έχουν μία δεύτερη ευκαιρία, προκειμένου να λύσουν τα προβλήματά τους. Ο αρμόδιος εισαγγελέας αφού διερευνήσει την κάθε περίπτωση ενημερώνει για το αν είναι εφικτό να ξεκινήσει η διαδικασία της ποινικής διαμεσολάβησης για την διευθέτηση των οικογενειακών ζητημάτων που έχουν προκύψει.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που έχουν εκδηλώσει βία σε άλλα μέλη της οικογένειάς τους και παρέχει συμβουλευτική και θεραπεία στους υπαίτιους.

Υπενθυμίζουμε ότι στο Δήμο Πύργου λειτουργεί και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών για την ψυχολογική; Κοινωνική Υποστήριξη – Εργασιακή & Νομική Συμβουλευτική των γυναικών -θυμάτων βίας.

Απευθύνεται σε γυναίκες που υφίστανται ή έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας ή εκμετάλλευσης της, σωματική κακοποίηση, ψυχολογική, συναισθηματική, λεκτική και οικονομική βία, σεξουαλική παρενόχληση, θύματα πορνείας ή εμπορίας και διακίνησης, βιασμό ή απόπειρα βιασμού.

Πληροφορίες:

Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας & Υγείας, Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών, Γυμνασιάρχου Δούκα & Ξάνθου – 27131 Πύργος, τηλ.: 26210 20532,

e-mail : pyrgoswomen@outlook.com

facebook:https://www.facebook.com/profile.php?id=100064839544677

You may also like

Comments are closed.