ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Πύργου: ”Πόλεμος” από ανακοινώσεις για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου

dimo pyrgou 1
Με ανακοίνωσή τους, τρεις αυτοδιοικητικοί του Πύργου, οι Κωνσταντίνος Νικολούτσος της παράταξης «Μαζί Μπροστά», Στάθης Καννής της παράταξης «Μπορούμε» και Χάρης Μιχαλακόπουλος της παράταξης «Αναγένεσις», τονίζουν ότι ο δήμαρχος, Τάκης Αντωνακόπουλος, συνεχίζει να μην αναγνωρίζει το δικαίωμα των πολιτών, να έχουν πρόσβαση στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, που διεξάγονται με τηλεδιάσκεψη.

Στην τοποθέτηση αυτή των τριών δημοτικών συμβούλων απάντησε τόσο ο δήμαρχος Πύργου, όσο και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Νώντας Κυριαζής.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να συνεδριάζει ‘στο σκοτάδι’. Ο Δήμαρχος Πύργου επιδεικνύοντας βαθιά αντιδημοκρατική συμπεριφορά, συνεχίζει να μην αναγνωρίζει το δικαίωμα των συμπολιτών μας να έχουν πρόσβαση στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που διεξάγονται με τηλεδιάσκεψη», τονίζουν σε δηλώσεις τους τα στελέχη από την αντιπολίτευση.

Ο δήμαρχος, Τάκης Αντωνακόπουλος, απαντά ότι «μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019 δεν είχαμε ζωντανές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για πολλές δεκαετίες. Για θυμηθείτε ποιοι ήταν Δήμαρχοι και Πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων της δεκαετίας του 2000 και του 2010 και ποιοι το 2019. Αυτοί που σήμερα ομιλούν για σκοταδισμό. Και σε αυτό το θέμα υποκρισία και ψεύδος», ενώ ο πρόεδρος του Σώματος, Νώντας Κυριαζής, τονίζει ότι «η ζωντανή μετάδοση των με τηλεδιάσκεψη συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ανέφικτη.

Η κυβερνητική πλατφόρμα απενεργοποίησε τη δυνατότητα από την εφαρμογή ‘ΖΟΟΜ’, με την οποία συνεργάζεται και βέβαια υπάρχουν περιοριστικοί όροι και προϋποθέσεις εκ μέρους της εταιρίας ΕΔΥΤΕ Α.Ε., που υποστηρίζει τη συγκεκριμένη κυβερνητική πλατφόρμα».

You may also like

Comments are closed.