ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ: Ο Φαρμάκης δείχνει να προηγείται – ΠΙΝΑΚΕΣ

farmakis omilia patra

Σκληρή μάχη θα δοθεί στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας αφού τα στοιχεία της έρευνας του digital poll της εταιρείας GOOD Affairs για λογαριασμό του ΑΙRETOS.GR   αποδεικνύουν ότι στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας το παιγνίδι είναι ανοιχτό για τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023.

Σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο ερώτημα  αν θα ψηφίζατε τον νυν περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη την πρώτη Κυριακή των εκλογών, οι πολίτες απάντησαν Σίγουρα Ναι – Μάλλον Ναι ανέρχονται σε ποσοστό 39,3% ενώ Σίγουρα Όχι – Μάλλον Όχι ψήφισε το 43,2% με την υποσημείωση ότι το ποσοστό αυτό θεωρητικά θα μοιραστεί στους υπόλοιπους υποψήφιους και όχι σε έναν.

PSHFOS 1

PSHFOS 2

Ένα δεύτερο σημαντικό ερώτημα αφορά στην ικανοποίηση από το έργο του νυν Περιφερειάρχη.

THITEIA 1

THITEIA 2

Οι πολίτες που κρίνουν Καλή – πολύ καλή την θητεία του κ. Φαρμάκη ανέρχονται σε ποσοστό 44,2% ενώ Κακή- πολύ κακή την χαρακτήρισε το 30,2% το οποίο σημειωτέον είναι ένα το δεύτερο μικρότερο του σχετικού πίνακα.

Μεγαλύτερο πρόβλημα η ανεργία

Ένα ιδιαίτερο στοιχείο της έρευνας είναι ότι κάθε περιφέρεια αντιμετωπίζει διαφορετικά προβλήματα . Για παράδειγμα στη Δυτική Μακεδονία το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ανεργία και προφανώς σχετίζεται άμεσα με τη διακοπή λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων. Αντιθέτως στην Αττική τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η ακρίβεια, η εγκληματικότητα και η ρύπανση. Στο Βόρειο Αιγαίο το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το μεταναστευτικό και στο Νότιο Αιγαίο η Υγεία.

Σε ο,τι αφορά την Δυτική Ελλάδα, οι πολίτες αντιλαμβάνονται ως μεγαλύτερο πρόβλημα την ανεργία με ποσοστό 40% ενώ ακολουθεί η ακρίβεια με 19,2% και τρίτο έρχεται η ρύπανση/καθαριότητα με 12,2%.

PROVLHMATA

Επτά στους δέκα θέλουν «ανεξάρτητο» Περιφερειάρχη και όριο στην θητεία

Στην ερώτηση αν πρέπει ο περιφερειάρχης να εκφράζει τον κομματικό του φορέα, το 76,7% ψηφίζει όχι γιατί προτιμά να αναζητούνται ευρύτερες συγκλίσεις ενώ να εκφράζει τον κομματικό του φορέα επιλέγει το 17,7%.  Το 5,6% δεν ξέρει/δεν απαντά.

FOREAS

Στην ερώτηση αν πρέπει να υπάρχει ορισμένο όριο θητειών για τους περιφερειάρχες, το 72,4%επιλέγει ναι, το 22,5% όχι ενώ το 5,1% δεν ξέρει, δεν απαντά.

ORIO

Θέλουν περισσότερα χρήματα στην Περιφέρεια

Στην ερώτηση αν θα συμφωνούσατε μέρος της φορολογίας να οδηγείται απευθείας στην περιφέρεια, το 65,5% των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας που έλαβε μέρος στην ψηφοφορία, ψηφίζει ΝΑΙ ώστε να λειτουργήσει καλύτερα ο θεσμός της αποκέντρωσης ενώ το 28,3% ΟΧΙ γιατί θεωρεί πως το κράτος πρέπει να έχει την ευθύνη για την κατανομή των χρημάτων. 6,2% δεν ξέρει/δεν απαντά.

FOROLOGIA

Τέλος, στην ερώτηση οι πόροι της περιφέρειας αρκούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής σας, το 68,3% απάντησε πως δεν αρκούν , το 20,4% απάντησε πως αρκούν ενώ το ποσοστό του Δεν ξέρω/δεν απαντώ ανήλθε σε 11,3.

POROI

You may also like

Comments are closed.

daneia123 550x310 1 ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Ταμείο Ανάκαμψης: Όποιος πρόλαβε… φθηνά δάνεια πήρε Tο euribor αυξάνεται και τα κόστη ανεβαίνουν

«Καρότο και μαστίγιο» από το υπουργείο Οικονομικών, για να κρατήσει χαμηλά τα επιτόκια. Από τη μια ο υπουργός  Χρήστος Σταϊκούρας απέστειλε προσωπική ...
xionoptwsi mak ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κυκλοφοριακά προβλήματα σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία λόγω χιονιού και παγετού – Που έκλεισε δρόμος λόγω καταλίσθησης

Κυκλοφοριακά προβλήματα, λόγω χιονιού και παγετού, έχουν προκληθεί σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου των ...