ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δημοσθένης Βερύκιος: «Με 360 ευρώ σύνταξη, πώς να ζήσεις;» | Ένας πρώην Δημοσιογράφος καταγγέλλει…

2 BERYKIOS 1 1

|  «Όσο μεγαλώνουμε και δεν πεθαίνουμε, μας μειώνουν τις συντάξεις λες και μας τιμωρούνε…», λέει ο συνταξιούχος δημοσιογράφος!

 

του Αχιλλέα Ροδίτη |

Δήμος Βερύκιος, δημοσιογράφος. Όχι ο γνωστός, που βλέπουμε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, αλλά ένας άλλος που ξεκίνησε να δημοσιογραφεί πολύ προγενέστερα και που ήδη είναι στη σύνταξη, ζώντας στην Πάτρα την οποία επέλεξε για να ζήσει δίπλα σε συγγενείς του που ήρθαν από τον τόπο καταγωγής του, την Λευκάδα.

 

Ο κ. Βερύκιος, αναγνώστης της «Πολιτείας», απευθύνθηκε στην εφημερίδα για να μιλήσει με λόγια που σίγουρα εκφράζουν κάθε συνταξιούχο. Που αποτυπώνουν επαρκώς την αδικία την οποία έχουν υποστεί άνθρωποι οι οποίοι εργάστηκαν σκληρά μια ολόκληρη ζωή, που πλήρωσαν τις εισφορές τους με απόλυτη συνέπεια, αλλά στο τέλος βρέθηκαν παγιδευμένοι στις δικαιολογίες της πολιτείας για τις αφόρητες περικοπές που έκανε στα μηνιαίο τους εισόδημα για το υπόλοιπο της ζωής του.

IMG 3342

 

Ο κύριος Δημοσθένης, εργάστηκε στην Αυριανή και σε άλλα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, για πολλά χρόνια. Εργάστηκε και στις Αστικές Συγκοινωνίες της Αθήνας.

«Ξεκίνησα από τον κινηματογράφο, σε ηλικία 20 ετών, έχοντας πάει μόνος μου στην Αθήνα, για να ένα καλύτερο μέλλον. Είχα φιλία με τον ηθοποιό Γιώργο Φούντα που με έβαλε να παίξω κάποιους δευτερεύοντες ρόλους σε ταινίες, ώστε να βγάζω το χαρτζιλίκι μου», λέει ο ίδιος στην «Πολιτεία» περιγράφοντας την αρχή της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.

Και μετά, «ήρθε» στη ζωή του η δημοσιογραφία. Μπήκε σε εφημερίδες, σε ραδιόφωνα, σε περιοδικά. Δούλεψε ασταμάτητα για πολλά χρόνια, με επιτυχία.

2 βερυκιοσ 2 2

2 βερυκιοσ 3 1

 

Και προς το τέλος της καριέρας του, εξασφάλισε εργασιακή σχέση και με τον ΗΣΑΠ. Όμως τα έφερε έτσι η ζωή που αναγκάστηκε να βγει με αναπηρική σύνταξη.

2 βερυκιοσ 4 2

Έχοντας καταφέρει να έχει πραγματικό χρόνο ασφάλισης 1670 ημέρες, όπως αναφέρει το έγγραφο του ΕΦΚΑ, και να βρίσκεται στην Ασφαλιστική Κλάση 12. τα χρήματα που έπαιρνε πριν τις περικοπές; Πάνω από χίλια ευρώ!

«Από την εποχή που κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, άρχισε το μεγάλο κακό και το πετσόκομμα στη σύνταξη μου. Έκοβαν κάθε λίγο και λιγάκι. Συνέχισαν και οι επόμενοι. Τελικά σήμερα παίρνω μόλις… 360 ευρώ το μήνα! Πώς θα ζήσω;» λέει κι αναρωτιέται ο συνταξιούχος δημοσιογράφος.

Εκφράζει παράλληλα και την απορία του λέγοντας: «Τουλάχιστον εγώ προσωπικά φρόντισα να έχω κάποιο εισόδημα από ακίνητο. Πάλι καλά. Και έχω και ορισμένους συγγενείς. Ένας άλλος σαν κι εμένα, όμως, που δεν έτυχε να έχει ακίνητο; Πώς ζει; Έχετε αναρωτηθεί…;».

 

«ΖΕΙΣ ΑΚΟΜΑ…;»

Θυμάται ακόμα την απάντηση που του έδωσαν στο Ταμείο του, όταν απευθύνθηκε για να διατυπώσει τις απορίες του, που χαριτολογώντας ένας υπάλληλος του είπε: «Ζεις ακόμα; Όσο μεγαλώνεις τόσο λιγότερα θα παίρνεις». Και ο ίδιος σχολιάζει: «Μέσα στο αστείο του ο υπάλληλος είπε την αλήθεια. Είναι σαν να μην τιμωρούν επειδή δεν πεθαίνουμε πιο γρήγορα…»!

 

ΤΟΥ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ

Σαν να μην έφθαναν όλα τα παραπάνω, ο Δήμος Βερύκιος είχε και κάτι χωράφια πίσω στο νησί του, την Λευκάδα. Χωράφια που προ ετών προσπάθησε να πουλήσει. «Είχα συμφωνήσει μάλιστα με Πατρινό ακαδημαϊκό που θέλησε να αγοράσει». Αλλά στη συνέχεια δοκίμασε την μεγαλύτερη έκπληξή του. Όταν, όπως λέει, (δείχνοντάς μας και αντίστοιχα έγγραφα προς απόδειξη), ότι τα χωράφια αυτά είχαν χαρακτηριστεί ως… «Δασικές εκτάσεις», με απόφαση του αρμόδιου υπουργείου από το 2016 με 2017.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

0019 3 e1700471669921

 

 

 

 

 

You may also like

Comments are closed.

ekab asthenoforo astynomia ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ναύπλιο: Πυροβολισμοί έξω από το νοσοκομείο – Δύο τραυματίες

Επεισόδια με πυροβολισμούς σημειώθηκαν έξω από το νοσοκομείο Ναυπλίου το απόγευμα. Ειδικότερα, ένταση επικρατεί στον καταυλισμό Ρομά της περιοχής Καρακάξα στη Νέα Κίο Αργολίδας, μετά ...