ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοτικές Εκλογές 2023: Όλοι δηλώνουν παρόντες

Με την επίσημη υποψηφιότητα Αϊβαλή παίρνει «φωτιά» το προεκλογικό σκηνικό στον Δήμο Πατρέων.

DSC 8770 1

Του Κωνσταντίνου Φλαμή

Ήταν αναμενόμενο και… έγινε πραγματικότητα. Το κατά πόσο θα αλλάξει το πολιτικό τοπίο στον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης είναι κάτι μη προβλέψιμο, αφού ακολουθούν 10 μήνες μέχρι τις εκλογές του Οκτωβρίου 2023. Όπως ανακοίνωσε χθες ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδος Βασίλης Αϊβαλής είναι και επίσημα ένας εκ των διοικητών του δημαρχιακού θώκου.

Ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Πατρέων; Ή τουλάχιστον… ποιοι δηλώνουν «παρών»; Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα, στην τελική ευθεία για να κόψουν το νήμα μπαίνουν:

Κώστας Πελετίδης

Ο νυν Δήμαρχος ανακοίνωσε ήδη και μάλιστα επίσημα την εκ νέου υποψηφιότητα του για το 2023. Θεωρείται ένα από τα φαβορί και αν τελικά πετύχει το στόχο του θα «κυβερνήσει» την πόλη για 3η τετραετία. Παρά τις επιθέσεις που δέχεται από την αντιπολίτευση και την κατηγορία του «κομματικού – ΚΚΕ Δημάρχου», ο κ. Πελετίδης τυγχάνει μεγάλης αποδοχής, κάτι που φαίνεται και από το αποτέλεσμα της τελευταίας «κρυφής» δημοσκόπησης! Η Λαϊκή Συσπείρωση δείχνει αρκετά δυνατή έστω και αν ο «πυρήνας» της ανήκει στο ΚΚΕ.

Βασίλης Αϊβαλής

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ θα αντικαταστήσει τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο στην θέση του υποψηφίου του «κέντρου» και ήδη έχει την στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Όπως όλοι θα δηλώσει… αυτοδιοικητική υποψηφιότητα, ωστόσο όλοι γνωρίζουν «τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια»! Στόχος του κ. Αϊβαλή και η στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως αυτό είναι κάτι που θα φανεί στο μέλλον. Γιατί μέχρι σήμερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει γυρίσει την «πλάτη» στον Γιώργο Ρώρο. «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι» θα είναι το όνομα της παράταξης Αϊβαλή. Σίγουρα όμως απαιτείται αρκετή πάλη… για να πετύχει το «πάλι»!

Κώστας Σβόλης

Ο γιατρός και δημοτικός σύμβουλος πήρε την θέση του Νίκου Παπαδημάτου στην παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» και έχει βάλει στόχο τον Δημαρχιακό θώκο. Μπορεί να μην «φαντάζει» ως ένα «κραυγαλέο» όνομα στο χώρο της γαλάζιας παράταξης, όμως αρκετοί εκτιμούν πως ένα τέτοιο πρόσωπο, αψεγάδιαστο και με μία πολύ καλή διαδρομή στην κοινωνία αλλά και τον χώρο της επιστήμης, ίσως αποτελεί την λύση. Αυτό που έχει να αντιμετωπίσει είναι… η διαρροή ψηφοφόρων σε άλλες παρατάξεις, όπως αυτή του Πέτρου Ψωμά αλλά και του Νίκου Νικολόπουλου. Η «ατάκα» του Κυριάκου Μητσοτάκη πως «δεν θα δώσει χρίσμα στον Δήμο Πατρέων»… βολεύει τον Κώστα Σβόλη. Αν μη τι άλλο πάντως η «πρώτη» του εμφάνιση στην κατάμεστη από κόσμο «Αγορά Αργύρη»… είπε «πολλά» στους «γαλάζιους» της Πάτρας.

Γιώργος Ρώρος

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ώρα Πατρών» και έχων επίσημα (μέχρι σήμερα) την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν το βάζει κάτω. Παρά τα όσα προ μερικών εβδομάδων ακούστηκαν για «Συριζαίους» που θα ήθελαν να στηρίξουν την υποψηφιότητα Αϊβαλή, ανακοίνωσε ότι… δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με την βούλησή του να είναι εκ νέου υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές 2023. Μάλιστα έχει καθημερινή «επαφή» με τους δημότες αφού μάλλον ανακηρύσσεται σε… «πρωταθλητή» αποστολής δελτίων τύπου και παρεμβάσεων. Ο Γιώργος Ρώρος, θυμίζουμε, ότι μέσω της «Πολιτείας» ακριβώς πριν ένα μήνα είχε στείλει σαφές μήνυμα λέγοντας το εξής: «Είμαστε παρόντες, οικοδομούμε καθημερινά τη σχέση μας με την κοινωνία και όλα αυτά τα χρόνια αποδείξαμε ότι είμαστε η μοναδική φωνή που υψώθηκε απέναντι στην τελματική πολιτική της Δημοτικής Αρχής με εναλλακτική πρόταση».

Πέτρος Ψωμάς

Ο επικεφαλής του «σπιράλ» έχει συναντήσει τόσους πολλούς Δημάρχους άλλων Δήμων ανά τη χώρα, που σίγουρα,.. και μόνο από αυτό έχει αποκτήσει δημαρχιακές εμπειρίες. Το ποσοστό του, στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ήταν μονοψήφιο, όμως αν μη τι άλλο εργάστηκε πολύ μαζί με τους συνεργάτες του από το 2019 μέχρι σήμερα. Οι παρεμβάσεις του καίριες, φαίνεται ότι έχει άποψη και τεκμηριωμένες θέσεις, όμως το πρόβλημά του είναι ότι η «δεξαμενή» των ψήφων του έχει «διαρροές» και σε άλλες παρατάξεις. Απομένει να δούμε αν το «σπιράλ» θα έχει συγκεντρώσει μεγάλη ενέργεια στην 4ετή «παραμόρφωσή» του οπότε θα κάνει την μεγαλύτερη «εκτίναξη» στην εκτόνωσή του.

Νίκος Νικολόπουλος

Η «Νέα Πάτρα» του Νίκου Νικολόπουλου δεν το βάζει κάτω, αν και τελευταία «προωθεί» τον «εξ απορρήτων» του και γνωστό συνδικαλιστή από τον χώρο της ΔΕΗ, Θεόδωρο Κανελλόπουλο. Ο κ. Κανελλόπουλος κάνει καθημερινές παρεμβάσεις σε σημείο που να ξεπερνά και τον επικεφαλής της παράταξης. Θα προτιμήσει τις βουλευτικές εκλογές και θα παραδώσει «σκυτάλη» ο Νίκος Νικολόπουλος; Άγνωσται αι βουλαί του «πολυμήχανου» πολιτικού.

Χρήστος Πατούχας

«Σταθερή» αξία στο Δημοτικό Συμβούλιο με την Ανυπότακτη Πολιτεία ο εδώ και χρόνια επικεφαλής της και δημοτικός σύμβουλος. Πιο κοντά στον Πελετίδη, αλλά με δική του παράταξη (;) δεν θα το βάλει κάτω ούτε το 2023. Με στόχο την κατάκτηση της έδρας.

Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος

Παρών στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023 δηλώνει και ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος. Το δήλωσε ξεκάθαρα στην «Πολιτεία» ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος με την παράταξη στην οποία ήταν επικεφαλής και το 2019. Μένει να δούμε αν θα επαληθευτούν οι δηλώσεις του.

Νίκος Τζανάκος

«Θα είμαστε παρόντες» δήλωσε ο Νίκος Τζανάκος όταν ρωτήθηκε από την «Πολιτεία» αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές του 2023. Μάλιστα τις επόμενες εβδομάδες θα συνεδριάσουν τα μέλη της παράταξής του για να καθορίσουν τις κινήσεις τους.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ 28 11 22 7 page 0001

You may also like

Comments are closed.