ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΤΡΑΣ: Όχι στην κατάργηση της Γ’ ΔΟΥ

2020 07 28 960x720 1 768x576 1
Με ομόφωνο ψήφισμά του, το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων τάχθηκε ενάντια στο σχέδιο συγχώνευσης και συρρίκνωσης των Δ.Ο.Υ. της πόλης.

Στο ψήφισμα που μετέφερε στο Σώμα ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «το σχέδιο συρρίκνωσης των δημόσιων υπηρεσιών έχει μπει εδώ και χρόνια σε εφαρμογή, ήδη από τις θητείες των προηγούμενων κυβερνήσεων, με στόχο τη μείωση δαπανών, τη μείωση προσωπικού, την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, σε βάρος φυσικά τόσο των εργαζομένων στις υπηρεσίες αυτές, όσο και συνολικά του λαού.

Επιπλέον, η αποδυνάμωση των κρατικών υπηρεσιών, εξυπηρετεί και την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα, στον οποίο προωθείται και η εκχώρηση αντικειμένων των Δ.Ο.Υ. Η ίδια διαδικασία, εφαρμόζεται σ’ όλον το δημόσιο τομέα, όπου υλοποιείται ο στρατηγικός σχεδιασμός παραχώρησης υπηρεσιών σε επιχειρηματικούς ομίλους.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το σχέδιο της κυβέρνησης για τη συγχώνευση των δύο Δ.Ο.Υ. της πόλης μας και με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας ενέκρινε ομόφωνα στις 9/10/2019, ψήφισμα καταδίκης της απόφασης αυτής, με ταυτόχρονα αιτήματα για κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων, εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών, με παροχή σύγχρονων εργαλείων για καλύτερη και ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών, καθώς και αναβάθμιση των υπηρεσιών Α/Β τάξεως σε Δ.Ο.Υ. Α΄ τάξης, υποστηρίζοντας αντικείμενα Ελέγχου και Δικαστικού.

Το Νοέμβρη του 2020, οπότε είχε πραγματοποιηθεί και πάλι συνάντηση του Δημάρχου με το Σύλλογο εργαζομένων, καθώς και ανοιχτή συνεδρίαση του Συλλόγου με φορείς της πόλης, η απόφαση είχε ανανεωθεί, ενώ είχε ξεκαθαριστεί ξανά, η κατηγορηματική αντίθεση της δημοτικής αρχής, αλλά και σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου, στη συγχώνευση υπηρεσιών και στη μείωση των οργανικών θέσεων εργασίας των μονάδων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την αντίθεσή του και καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης για συγχώνευση των δύο Δ.Ο.Υ. της πόλης μας. Στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων».

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Στην ίδια συνεδρίαση, το Σώμα ενέκρινε κατά πλειοψηφία και ψήφισμα για την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου, όπως κατατέθηκε από τον Αντιδήμαρχο Νίκο Ασπράγκαθο: «Φέτος συμπληρώνονται 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Από τις μέρες που ο λαός και η νεολαία βγήκαν στο προσκήνιο, σήκωσαν το αγωνιστικό τους ανάστημα. Τα συνθήματα παραμένουν επίκαιρα. Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος. Ο λαός όταν παλεύει μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω.
Το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί τον πατραϊκό λαό και τη νεολαία σε μαζική αγωνιστική συμμετοχή στη συγκέντρωση την Τετάρτη 17 Νοέμβρη και ώρα 5 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης».

You may also like

Comments are closed.