ΥΓΕΙΑ

Δίνουν φάρμακα και αναρρωτικές άδειες… κατά παραγγελία

γιατροι covid

Φύλλο και φτερό κάνει ο ΕΟΠΥΥ χιλιάδες παραπεμπτικά εξετάσεων αλλά και συνταγές φαρμάκων μετά την αποκάλυψη ότι μέσω ιδιωτικής πλατφόρμα ς προχωρούσαν μαγνητικές, αξονικές, συνταγογραφήσεις φαρμάκων αλλά ακόμη και αναρρωτικών αδειών χωρίς αυτός που το ζητούσε να εξεταστεί ποτέ από γιατρό απλά πλήρωνε.

Online ιατρικές υπηρεσίες» εξοικονομώντας χρήμα και χρόνο εμπορεύεται ιστοσελίδα ιδιωτικής εταιρείας αποκλειστικά με τη μέθοδο της τηλεϊατρικής.

Μέσα σε 30 λεπτά, όπως διαφημίζει, μπορεί κανείς να λάβει συνταγογράφηση φαρμάκων για έως και έξι μήνες ενώ σε μόλις μία ώρα μπορεί να έχει στα χέρια του ιατρική γνωμάτευση για τριήμερη αναρρωτική άδεια, με τα κόστη να μην ξεπερνούν τα 12 και τα 10 ευρώ αντίστοιχα.

Υπογραμμίζεται, δε, πως για καμία από τις παραπάνω υπηρεσίες δεν κρίνεται απαραίτητη η φυσική παρουσία του ασθενή – ούτε καν για την έκδοση αναρρωτικής άδειας. Αντιθέτως, η ιστοσελίδα είναι κατά τέτοιον τρόπο διαμορφωμένη ώστε οι ενδιαφερόμενοι να απαντούν σε τυποποιημένα e-ερωτηματολόγια στα οποία αναγράφονται οι απολύτως απαραίτητες ερωτήσεις.

Στην περίπτωση, δε, που ο ενδιαφερόμενος αιτείται παραπεμπτικό για διαγνωστικές εξετάσεις, δεν έχει παρά να αναγράψει τις εξετάσεις που χρειάζεται και να επιλέξει μία εκ των δύο επιλογών που περιγράφουν συνοπτικά την αιτιολόγηση.

Ο τιμοκατάλογος των παραστατικών

Συνταγογράφηση φαρμάκων (έως 6 μήνες): 12 €

Αναρρωτικές για 3 ημέρες: 10 €

Διαγνωστικές εξετάσεις: 8 €

You may also like

Comments are closed.

More in:ΥΓΕΙΑ

1 ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ 2 1 ΥΓΕΙΑ

Ευάγγελος Μποχατζιάρ: “Οι αυτιστικοί μας μιλούν…” | Ο Πατρινός Ειδικός Αυτισμού κινητοποίησε τη διεθνή επιστημονική κοινότητα

  του Αχιλλέα Ροδίτη Ο Πατρινός Λογοθεραπευτής Βαγγέλης Μποχατζιάρ αναδεικνύεται σε μια επιστημονική προσωπικότητα με ...