ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Διονύσης Τεμπονέρας στην “Πολιτεία”: «Σε καμία περίπτωση, υποψήφιος στην Αχαΐα…»

Facebook
Twitter
Ο γιος του δολοφονημένου Νίκου Τεμπονέρα ξεκαθαρίζει προθέσεις και… συγκινεί με την Αρχή του ότι… ποτέ και για τίποτα δεν θα «εξαργυρώσει» το όνομα του πατέρα του!

 

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Προφανώς κουράστηκε να διαψεύδει τα σενάρια ότι δήθεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Αχαΐα με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ωστόσο η εμμονή διάδοσης της πληροφορίας τον υποχρεώνει να κάνει το ίδιο ξανά και ξανά. Ο λόγος για τον Διονύση Τεμπονέρα! Το πιο πρόσφατο σενάριο, (μετά από πολλά παρόμοια που έχουν γραφτεί πριν από μήνες), είδε το «φως» της δημοσιότητας πριν από μόλις μία εβδομάδα.

Και μάλιστα, από «κεντρικό» μέσο ενημέρωσης, στο πλαίσιο ενός ευρύτατου ρεπορτάζ για «παιδιά» πολιτικών ή άλλων προσωπικοτήτων που «επιστρατεύονται» στις εθνικές εκλογές απ’ όλα τα πολιτικά κόμματα. Η φωτογραφία και το όνομα του γιου του δολοφονημένου Μαθηματικού, Νίκου Τεμπονέρα, κυριαρχούσαν σε αναφορές για την Αχαΐα.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε με απόλυτη βεβαιότητα ότι… «Στην Αχαΐα υποψήφιος θα είναι ο Διονύσης Τεμπονέρας. Δεν είναι βέβαια γιος πολιτικού, αλλά φέρει «βαρύ όνομα» καθώς πατέρας του ήταν ο καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας, που δολοφονήθηκε το 1991 στην Πάτρα. Ο Διονύσης Τεμπονέρας «σάρωσε» στην ΚΕ, όπου ήρθε δεύτερος, παίρνοντας ψήφους από όλες τις εσωκομματικές τάσεις».

Η είδηση δεν άργησε να προκαλέσει και συζητήσεις σε τοπικά κομματικά πηγαδάκια, ιδίως στους κόλπους ενδιαφερομένων για το ψηφοδέλτιο του κόμματος που έσπευσαν να αναζητήσουν αν όντως θα προκύψει τέτοια υποψηφιότητα, που σαφώς θα ανακάτευε την τράπουλα και θα ‘φερνε τα πάνω – κάτω…

 

«ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ…»

Ο διακεκριμένος Νομικός και ένας από τους πιο περιζήτητους Εργατολόγους στην Αθήνα και την Ελλάδα, ο γόνος του «ήρωα» Νίκου Τεμπονέρα που η δολοφονία του αποτελεί μια από τις πιο μελανές σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας, μίλησε στην «Πολιτεία» με λόγια που συγκινούν αλλά και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο να επαληθευτεί οποιοδήποτε σενάριο να είναι υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η ακριβής δήλωση του, σαφής, ξεκάθαρη και αποστομωτική συνάμα, ήταν: «Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα, ούτε μία περίπτωση να είμαι υποψήφιος στην Αχαΐα».

Προσπαθήσαμε μάλιστα να αλιεύσουμε κάτι παραπάνω μέσω διευκρινίσεων. «Μήπως εάν…;», «Αν τυχόν και…». Αλλά ούτε και από αυτές τις παραμέτρους «βγήκε» κάτι διαφορετικό. Ήταν τόσο υπογραμμισμένη η τοποθέτηση του που δεν αφήνει ίχνος οποιασδήποτε άλλης υπόθεσης που θα επέτρεπε να κάνει στο μέλλον αυτό που τόσο εκκωφαντικά διαψεύδει.

 

ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΙΜΑ,ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ…

Όσο για τον λόγο που εμφανίζεται έτσι απόλυτος και κάθετος στο ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος στην Αχαΐα, τον τόπο της καταγωγής του, τον τόπο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε;

Είναι ένας λόγος που ταυτόχρονα συγκινεί αλλά και τιμά τον ίδιο και τον «ανεβάσει» στα μάτια όλων μας, ως Άνθρωπο και ως Προσωπικότητα. Βασικά μας παρέπεμψε στα όσα από τον περασμένο Ιούνιο είχε πει στην «Πολιτεία», σε μια αποκλειστική και εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει. Το ίδιο που είπε τότε, είπε και τώρα:

«Στην Αριστερά, η ενασχόληση με τα κοινά και η στράτευση στο συλλογικό σκοπό, δεν μπορεί να συνδέεται με θέσεις και αξιώματα, πολύ περισσότερο όταν, η  αγαπημένη πατρίδα μου, η Αχαΐα, σημαδεύτηκε πολιτικά, από την δολοφονία του πατέρα μου, Νίκου Τεμπονέρα. Υπό την έννοια αυτή, οι όποιες αναφορές γίνονται περιοδικά, μάλλον αποσκοπούν στο να εμπλέξουν στο «παζάρι» μιας ξένης προς εμένα, πολιτικής αντίληψης, ανεκτίμητες Αρχές, Αξίες και οράματα, κατά τρόπο μη αποδεκτό. Τις ιδέες μου τις υπηρετώ, από όπου κρίνω ότι, μπορώ να είμαι χρήσιμος».

Και για να γίνει ακόμα πιο κατανοητό, ο ίδιος δεν θέλει ποτέ και σε καμία περίπτωση να αισθανθεί ότι «εξαργυρώνει» πολιτικά το όνομα του πατέρα του!

Από την έντυπη έκδοση της Αχαϊκής Πολιτείας:

4 5 e1670836472316

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top