ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διπλασιάστηκε το ενεργειακό κόστος των δήμων

kede papastergiou 1
Τη στήριξη του κράτους επιζητούν οι δήμοι, οι οποίοι βλέπουν την εκτόξευση των τιμών της ενέργειας να κλονίζουν τους προϋπολογισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Κατά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΚΕΔΕ, ο πρόεδρος Δημήτρης Παπαστεργίου ήταν αποκαλυπτικός, υπογραμμίζοντας ότι οι αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος είναι πολύ μεγαλύτερες απ’ ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι οι δαπάνες των Δήμων μόνο για την ενέργεια το 2019 ανήλθαν στα 300 εκατ. ευρώ, ενώ σήμερα οι δήμοι δείχνει να επιβαρύνονται με άλλα τόσα, δηλαδή στο σύνολο 600 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι αυτό το κόστος δεν είναι δυνατόν να μετακυλιστεί στους δημότες μέσω της αύξησης των ανταποδοτικών τελών και των τιμολογίων των ΔΕΥΑ, αλλά ούτε κα να απορροφηθεί από τους ίδιους τους δήμους.

Μπροστά σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα, η ΚΕΔΕ στρέφεται προς την κυβέρνηση για συνδρομή. Στο πλαίσιο αυτό, την ερχόμενη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου θα συνεδριάσει η κοινή επιτροπή των Υπουργείου Εσωτερικών, Υπουργείου Οικονομικών και ΚΕΔΕ, με τη συμμετοχή των αναπληρωτών υπουργών Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και Οικονομικών Θοδωρή Σκυλακάκη, με κύριο θέμα την άμεση εξεύρεση τρόπου κάλυψης του ενεργειακού κόστους των δήμων.

► Για τον χιονιά που έπληξε πριν από λίγες ημέρες τη χώρα και δημιούργησε πολλά προβλήματα στην Αττική, ο κ. Παπαστεργίου χαρακτήρισε εξαιρετικά ατυχή και άδικη τη στοχοποίηση της Αυτοδιοίκησης, υποστηρίζοντας ότι οι δήμοι έπραξαν ό,τι καλύτερο μπορούσαν, με τα μέσα που είχαν και το προσωπικό που διέθεταν.

You may also like

Comments are closed.