ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Διπλό και μεγάλο “σφυρί” στην Μύκονο για βίλες

Facebook
Twitter

Ένα διπλό, αλλά και «βαρύ» σφυρί έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει αύριο στη Μύκονο. Ένα σφυρί που, όπως και τόσα άλλα, έρχεται ταυτόχρονα να επιβεβαιώσει το «καθεστώς» αυθαιρεσιών το οποίο επικρατεί στις εκεί οικοδομικές δραστηριότητες…

Η υπόθεση αφορά ακίνητα σε μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές του «Νησιού των ανέμων», τον Κούνδουρο.

Πρόκειται για επαναληπτικό πλειστηριασμό δεδομένου ότι ο προηγούμενος που έγινε τον Ιανουάριο είχε δύο σκέλη, με τη συνολική τιμή πρώτης προσφοράς να υπερβαίνει τα 6 εκατ. ευρώ.

Το ένα σκέλος αφορούσε μια βίλα με πισίνα και με απέραντη θέα στο γαλάζιο που βγήκε με τιμή εκκίνησης 2,7 εκατ. ευρώ και άλλαξε χέρια με λίγες χιλιάδες ευρώ παραπάνω, καθώς κατακυρώθηκε στα 2.704.076 ευρώ.

Το δεύτερο σκέλος αφορούσε δύο ημιτελείς πολυτελείς κατοικίες στην ίδια περιοχή που βγήκαν με τιμή εκκίνησης στα 3,4 εκατ. ευρώ, αλλά σε εκείνη τη φάση δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον.

Για αυτές έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει ξανά το ηλεκτρονικό σφυρί αύριο, Τετάρτη 29 Μαρτίου.

Η θέση, οι αυθαιρεσίες και τι περιλαμβάνουν

Πρόκειται για ένα αγροτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο, έκτασης 4.080 τ.μ., που βρίσκεται στην θέση «Πλυντρί ή Κουφωκι ή Κούνδουρος», της κτηματικής περιφέρειας του δήμου Μυκονίων. Επί του αγροτεμαχίου, που είναι εκτός σχεδίου πόλεως, υπάρχουν σήμερα δυο κατοικίες.

MYKONOS LABROPOULOS 1

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του πλειστηριασμού, οι οικοδομές κατασκευάσθηκαν με την υπ’ αριθμ. 330/1994 οικοδομική άδεια η οποία αναθεωρήθηκε το 2004 από τη Δ/νση Πολεοδομίας Κυκλάδων και αποπερατώθηκαν με την υπ΄αρ. 514/2008 .

Οι δυο αυτές κατοικίες έχουν ονομαστεί «2Β» και «3Β».

Η κατοικία «2Β» αναπτύσσεται σε τρεις στάθμες και αποτελείται από υπόγειο, με χρήση αποθηκευτική, ισόγειο και πρώτο όροφο με χρήση κατοικίας. Το υπόγειο περιλαμβάνει αποθήκες επιφάνειας 41,87 τ.μ. και δεξαμενές επιφάνειας 28,88 τ.μ. Το ισόγειο περιλαμβάνει χώρο κατοικίας επιφάνειας 73,28 τ.μ. και χώρο στάθμευσης επιφάνειας 24,41 τ.μ. Ο πρώτος όροφος περιλαμβάνει τμήμα κατοικίας επιφάνειας 56,98 τ.μ. Όπως σημειώνεται, το τμήμα του πρώτου ορόφου λειτουργεί αυτόνομα στεγάζοντας μια κατοικία, ενώ τα δυο άλλα επίπεδα λειτουργούν ενιαία.

Η κατοικία «3Β» αναπτύσσεται σε δυο στάθμες και αποτελείται από υπόγειο, με χρήση αποθηκευτική, ισόγειο και πρώτο όροφο με χρήση κατοικίας. Το υπόγειο περιλαμβάνει αποθήκες επιφάνειας 71,30 τ.μ. και δεξαμενές επιφάνειας 12,50 τ.μ. Το ισόγειο περιλαμβάνει χώρο κατοικίας επιφάνειας 69,23 τ.μ. και χώρο στάθμευσης επιφάνειας 27,75 τ.μ.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, οι κατοικίες είναι ημιτελείς σε προχωρημένο όμως στάδιο ολοκλήρωσης, ενώ ο σκελετός του κτιρίου είναι κατασκευασμένος από οπλισμένο σκυρόδεμα. Επίσης, στον περιβάλλοντα χώρο έχουν κατασκευαστεί δυο κολυμβητικές δεξαμενές, δηλαδή πισίνες (μια για κάθε κατοικία).

MYKONOS LABROPOULOS 3

Επιπλέον, κατά την έκθεση εκτίμησης, έχει πραγματοποιηθεί αλλαγή χρήσης χώρων στάθμευσης ισογείου σε χώρους κύριας χρήσης κατοικίας, καθώς και βοηθητικών χώρων υπογείου σε χώρους κατοικίας.

Πιο αναλυτικά, από τα όσα επισημαίνονται επιβεβαιώνεται το γενικευμένο «όργιο» αυθαιρεσιών που συμβαίνει εδώ και δεκαετίες στη Μύκονο.
Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά «εκτιμάται ότι κατά τη συνήθη πρακτική στις περιπτώσεις σύγχρονων ιδιωτικών κατοικιών στην περιοχή της Μυκόνου, έχει πραγματοποιηθεί αλλαγή χρήσης χώρων στάθμευσης ισογείου σε χώρους κύριας χρήσης κατοικίας, καθώς και βοηθητικών χώρων υπογείου σε χώρους κατοικίας. Είναι επίσης πιθανό με βάση την εξωτερική εικόνα του ακινήτου να έχει επεκταθεί η στάθμη του υπογείου εκτός νομίμου περιγράμματος καθ υπέρβαση της οικοδομικής άδειας». Επίσης, αναφέρεται ότι δεν προκύπτει από τα στοιχεία υπαγωγή σε ρύθμιση για την τακτοποίηση των υπερβάσεων.

Πάντως και οι δύο κατοικίες χαρακτηρίζονται «σε πολύ καλή κατάσταση».

Η κατάσχεση και τα βάρη

Ο πλειστηριασμός στρέφεται σε βάρος του Π. Λ. και το ποσό για το οποίο έγινε η κατάσχεση είναι 700.000 ευρώ πλέον των τόκων και εξόδων εκτελέσεως, που αποτελεί μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου, σύμφωνα με την σχετική διαταγή πληρωμής (από 14 Ιουνίου 2021). Επισπεύδουσα είναι η Intrum, για την οποία σημειώνεται η ρητή επιφύλαξη της «για την είσπραξη του υπολοίπου επιταχθέντος ποσού με άλλη αναγκαστική εκτέλεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σε άλλον πλειστηριασμό, κάνοντας ρητά μνεία ότι ο περιορισμός στο ποσό αυτό έγινε αποκλειστικά και μόνο για μείωση των εξόδων».

MYKONOS LABROPOULOS

Όσον αφορά τα βάρη των συγκεκριμένων ιδιοκτησιών, υπάρχει προσημείωση ποσού 3 εκατ. ευρώ υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς από τον Ιούλιο του 2007, (όπου ακολούθησε μεταβολή του δικαιούχου σε Piraeus SNF Designated Activity Company στις 31 Αυγούστου 2020), προσημείωση ποσού 1,2 εκατ. ευρώ υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς από τον Μάιο του 2008 (όπου επίσης ακολούθησε μεταβολή δικαιούχου σε Sunrise I NPL στις 27 Σεπτεμβρίου 2021), καθώς και κατάσχεση που οδηγεί στον πλειστηριασμό για ποσό 700.000 ευρώ στις 22 Ιουνίου 2022.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top