ΚΟΣΜΟΣ

Διπλωματικές διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση Τζόκοβιτς – Το «ευχαριστώ» του κορυφαίου τενίστα για την υποστήριξη του κόσμου

Tzokovic 2021
Το σασπένς στην υπόθεση Τζόκοβιτς συνεχίζεται. Με το ζήτημα να λαμβάνει και διπλωματικές διαστάσεις μεταξύ Αυστραλίας-Σερβίας, η Αυστραλή υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως ο αθλητής είναι ελεύθερος να φύγει όποτε θελήσει.

«Ο κ. Τζόκοβιτς δεν κρατείται αιχμάλωτος στην Αυστραλία. Είναι ελεύθερος να φύγει όποια στιγμή επιλέξει και μάλιστα η υπηρεσία Συνοριακό Ελέγχου θα τους διευκολύνει…», είπε η Κάρεν Άντριους.

Το θρίλερ με την απέλαση του κορυφαίου τενίστα στον κόσμο έχει παραταθεί μέχρι τη Δευτέρα, οπότε και θα εκδικαστεί η έφεσή του στην ακύρωση της βίζας του.

Πλήθος κόσμου διαδήλωσε και πάλι υπέρ του Σέρβου τενίστα έξω από το Κοινοβούλιο της χώρας στο Βελιγράδι ενώ μέσω του Instagram ήρθε και η πρώτη αντίδραση της συζύγου του Τζόκοβιτς.

«Ο μόνος νόμος που θα πρέπει όλοι να σεβόμαστε σε κάθε σύνορο είναι η αγάπη και ο σεβασμός για τον άνθρωπο. Η αγάπη και η συγχώρεση δεν είναι ποτέ λάθος», αναφέρει η Γελένα Τζόκοβιτς.

Κριτική στον τρόπο χειρισμού της κατάστασης από την αυστραλιανή πλευρά άσκησε ο ομογενής τενίστας, Νικ Κύργιος.

«Πιστεύω ξεκάθαρα πως πρέπει να αναλαμβάνεις δράση, εμβολιάστηκα για τους άλλους και για την υγεία της μητέρας μου, αλλά ο τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης με τον Νόβακ, είναι κακός, πολύ κακός. Eίναι ένας από τους σπουδαιότερους πρωταθλητές αλλά στο τέλος της ημέρας, είναι άνθρωπος. Μπορείτε και καλύτερα», έγραψε στο twitter o Κύργιος.

Οι αυστραλιανές αρχές ανακοίνωσαν ότι ακύρωσαν τη βίζα της Τσέχας τενίστριας Ρενάτα Βοράτσοβα η οποία βρίσκεται στο ίδιο ξενοδοχείο φιλοξενίας μεταναστών με τον Τζόκοβιτς και εξετάζουν και τις περιπτώσεις εισόδου άλλων αθλητών στη χώρα με ιατρικές εξαιρέσεις εμβολιασμού.

Η Γαλλία πάντως θα επιτρέψει στον Νόβακ Τζόκοβιτς να λάβει μέρος στους αγώνες του Ρολάν Γκαρός.

Εν τω μεταξύ, στη δημοσιότητα ήρθε έγγραφο από όπου προκύπτει παραπληροφόρηση από τους διοργανωτές του Αυστραλιανού Όπεν προς τους αθλητές για τις προϋποθέσεις συμμετοχής τους.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ